ZA NJIH ŠEZDESET

Županijski Stožer pružateljima socijalnih usluga s područja županije osigurao 36 tisuća komada zaštitne opreme

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć operativnih snaga članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac započeo s dostavom zaštitne medicinske opreme za 60 pružatelja socijalnih usluga s područja županije.

14:00h
0
Podjela zaštitne opreme
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć operativnih snaga članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac započeo s dostavom zaštitne medicinske opreme za 60 pružatelja socijalnih usluga s područja županije. Stožer je osigurao preko 36 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme potrebne u daljnjem suzbijanju epidemije koronavirusa.

Oprema je podijeljena ustanovama i obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe, centrima za socijalnu skrb s područja županije, gradskim društvima Crvenog križa te udrugama osoba s invaliditetom i multiplom-sklerozom te udrugama koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama.

Sukladno kriterijima Stožera civilne zaštite RH, županijski je Stožer raspodijelio 36 tisuća komada zaštitne opreme, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim maskama N95, zaštitnim odjelima, nazuvcima, vizirima, naočalama i rukavicama, a osigurano je i 430 litara medicinskog alkohola za dezinfekciju prostora.

Iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća te su u ovom trenutku  u našoj županiji na koronavirus pozitivne svega četiri osobe, Stožer nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava svom potrebnom opremom u skladu s kriterijima i odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW