epidemija

Županijski Stožer: Svi testirani uzorci u posljednja 24 sata su negativni

13:51h
0
Ratimir Ljubić // Foto: Sanjin Bojić

Danas nema novih slučajeva korone u Koprivničko-križevačkoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Navode kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

– Svih testirani uzorci sa sumnjom na koronavirus izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata su negativni. Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19,  a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 105 slučaja oboljenja koronavirusom – piše u piropćenju.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

čitam...