Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova održalo sjednicu

11:45h
0
Sastanku je prisustvovala nova pravobraniteljica / Foto: kckzz.hr

Povjerenstvo za ravnopranost spolova  Koprivničko-križevačke županije  je održalo sjednicu, kojoj je prisustvovala novoizabrana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske Višnja Ljubičić. Sjednici su prisustvovali i predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, župan Darko Koren i zamjenik Ivan Pal.

Predsjednica PZRS Verica Rupčić je izvjestila o aktivnostima, s naglaskom na specifičnosti rješavanja problema obiteljskog nasilja. Upoznala je pravobraniteljicu s jedinstvenim projektom skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, koje je organizirano kroz specijalizirano udomiteljstvo. Izvjestila je o mnogobrojnim aktivnostima Povjerenstva, kao i o organizaciji i sudjelovanju u raznim kampanjama i događanjima vezanima uz promicanje ravnopravnosti u društvu. Također je bio prezentiran plan i program rada za 2012.g. s naglaskom na aktivnosti predviđene u prvom kvartalu iduće godine.

Pravobraniteljica je upoznata s cjelokupnim radom Povjerenstva i tom prilikom je izrazila zadovoljstvo i čestitala na svim aktivnostima Povjerenstva, posebice na svestranosti i sustavnom radu uz naglasak da je upravo ovo Povjerenstvo najaktivnije u Hrvatskoj. Posebno je pohvalila projekt “Sigurne kuće” te naglasila da će ga promovirati u svim dijelovima Hrvatske kao idealno rješenje zbrinjavanja žrtava obiteljskog nasilja. Dogovorena je daljnja suradnja, a pravobraniteljica je obećala podršku u projektima koje PZRS namjerava realizirati.

Tekst: kckzz.hr