osnovna škola braća radić

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika sudjelovalo 49 učenika, evo koji su najbolji

Učenici koji su u svojim kategorijama ostvarili broj bodova koji zadovoljava kriterije za nastavak natjecanja bit će predloženi za državno natjecanje.

09:29h
0
Foto: OŠ BRAĆA RADIĆ

U Osnovnoj školi Braća Radić u Koprivnici održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika.

Sudjelovalo je 49 učenika iz 8. razreda te 2. i 4. razreda srednjih škola naše županije.

Za zabavni uvod u natjecanje pobrinuli su se učenici 7. razreda, članovi dramske skupine sa svojom voditeljicom Ines Vađunec koji su nas vratili u antičko doba s uprizorenjem igrokaza  pod nazivom Histerical History of Trojan War.

Učenici su pokazali zavidna znanja u razumijevanju slušanjem, razumijevanju čitanjem te poznavanjem jezika i kulture zemalja engleskog govornog područja.

U kategoriji 8. razreda najuspješnija je bila Karla Varga iz OŠ Legrad, drugo mjesto zauzela je Julija Vanjhard Trušćek iz OŠ ‘Vladimir Nazor’ iz Križevaca, a treće Sara Mlinarić iz iste škole.

U 2. razredu gimnazija najviše bodova postigla je Lana Bermanec i osvojila prvo mjesto, druga je bila Marija Vugrinec, oboje iz Gimnazije ‘Fran Galović’ Koprivnica, a treće mjesto su podijelili Leonardo Lovnički iz koprivničke gimnazije te Laura Vukelja iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Od 2.razreda srednjih škola Leon Vrhovec iz Srednje škole “Ivan Seljanec” iz Križevaca osvojiio je prvo mjesto dok su Marko Seđek i Dejan Andrašić iz Obrtničke škole Koprivnica bili drugi i treći.

U kategoriji 4. razreda gimnazija najviše bodova ostvario je Lovro Grgić iz koprivničke gimnazije, Dejan Marinković bio je drugi, a Juraj Nekić treći, obojica iz križevačke gimnazije.

Učenici 4. razreda srednjih škola podijelili su prvo mjesto: Matija Jendrašić iz Strukovne škole Đurđevac i Rea Tot iz Srednje škole Koprivnica, Tin Šešok također iz Srednje škole Koprivnica bio jedrugi, a Leonardo Gazdek iz Obrtničke škole Koprivnica treći.

Učenici koji su u svojim kategorijama ostvarili broj bodova koji zadovoljava kriterije za nastavak natjecanja bit će predloženi za državno natjecanje.

Foto: OŠ BRAĆA RADIĆ

čitam...
Loading...