političko aktiviranje

Zvonimir Mršić vraća se u politiku: Prijeti nam nezamislivo duga kriza, sada smo na točki preokreta

Smatra da je Vlada zakasnila s mjerama za oporavak gospodarstva te da se prvo trebalo zadužiti, a tek onda dijeliti novac.

11:45h
0
Davor Bernardić (lijevo) i Zvonimir Mršić (desno) // Foto: SDP

Zvonimir Mršić, bivši gradonačelnik Koprivnice, gostovao je u studiju N1 gdje je otkrio da se aktivno uključio u izradu SDP-ovog izbornog programa.

Na to ga je, kako je rekao, potaknula kriza uzrokovana koronavirusom.

– Hrvatska završila jedan ciklus i u 30 godina puno smo ostvarili. Sada smo na novoj točki preokreta. SDP-ovi timovi imaju ambiciju ponuditi novi početak, platforma za novi život u Hrvatskoj jer što je veći izazov, veća je prilika – rekao je Mršić.

Izjavio je da ga ne zanima pozicija nakon izbora nego mu je cilj nuditi rješenja.

– Prijeti nam nezamislivo duga kriza, iz nje ćemo izlaziti tri, pet, sedam godina, ako se ne budemo mijenjali – upozorava.

Smatra da je Vlada zakasnila s mjerama za oporavak gospodarstva te da se prvo trebalo zadužiti, a tek onda dijeliti novac. Kako je rekao, raspisali su izbore samo da bi mogli donijeti nove mjere.

– Istovremeno, SDP je bio krajnje konstruktivan, predložili smo 30 zakona i inicijativa, ni o jednoj vladajući nisu imali potrebu niti razgovarati. U ovoj krizi i drugi imaju interes sudjelovati i to ignoriranje nije bilo dobro – kaže Mršić.

Od najvažnijih izazova ističe povratak proizvodnje veće vrijednosti poljoprivrednih dobara, izvoz koji treba generirati BDP jer se turizam ni ove ni iduće godine neće oporaviti, zatim digitalna transformacija s milijardama ušteda, a puno se može očekivati i od obnove Zagreba.

čitam...