Zvonka Kovač iz Gole proglašena najboljom hrvatskom poduzetnicom

12:46h
0

Zvonka Kovač // foto: RKCNajuspješnijom hrvatskom poduzetnicom za ovu godinu proglašena je Zvonka Kovač, direktorica tvrtke Fugaplast iz Gole. Nagradu je primila na nacionalnom savjetovanju Ministarstva gospodarstva u Šibeniku nakon čega je izjavila da joj je priznanje poticaj da mora još bolje i više raditi.

– Dodjela te nagrade meni kao poduzetnici u 2010. godini je nagrada i zaposlenicima, zato što bez njih to se sigurno ne bi dogodilo, mi smo svi skupa Fugaplast, rekla je Zvonka Kovač.

Golski Fugaplast zapošljava 50-ak radnika, a izrađuje proizvode za građevinarstvo poput PVC stolarije, radnih i diletacijskih fuga, a orijentirani su i na inozemna tržišta gdje bilježe zapaženi uspjeh.

 

– Mi smo prošle godine, moram reći, povećali izvoz za nekakvih 30 posto, što mislim da je značajan rezultat u godini kada je kriza pokucala na vrata globalno i kod nas u Hrvatskoj,  Zvonka Kovač.

Fugaplast unatoč krizi nastavlja rasti i razvijati se, a kako bi bili konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu, ušli su u novu investiciju.

– U izgradnji je naše novo proizvodno skladište gdje ćemo preseliti liniju za izradu PVC stolarije, to planiramo iduće godine završiti, najavila je Z. Kovač.

Iako je prvotno bila planirana vrijednost investicije oko šest milijuna kuna, Zvonka Kovač kaže kako se nada da će proći jeftinije s obzirom da se tržište cijenama prilagodilo trenutnoj krizi. A proširenje proizvodnje značit će i zapošljavanje novih desetak radnika.

tekst i foto: Radio Koprivnica