Budućnost proizvodnje hrane u Podravini prema uputama američkih znanstvenika

0
Gosti iz Arizone u koprivničkoj gradskoj upravi // Foto: www.koprivnica.hr
- Oglas -

Na kraju dvotjednog studijskog boravka u Koprivnici, profesori i studenti Državnog sveučilišta Arizone spremni su pokazati zainteresiranoj javnosti svoju viziju održive poljoprivredne proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prezentacija će se održati u Sunčanom selu Jagnjedovec 116, u četvrtak, 26. lipnja s početkom u 17 sati.

Kako učiniti proizvodnju hrane isplativom za proizvođače, povoljnom za lokalno gospodarstvo i neškodljivom za okoliš, a potrošačima osigurati zdravu, svježu i kvalitetnu hranu u novim klimatskim uvjetima? Na ova pitanja serijom intervjua s raznim dionicima te proučavanjem dostupne literature pokušala je odgovoriti skupina američkih profesora i studenata koji od 14. lipnja borave u Koprivnici.

- Oglas -

Na prezentaciju, daljnji razgovor i kušanje „hrane za budućnost” pozvani su svi sudionici projekta, te zainteresirani građani. Američki znanstvenici svoja će konačna izvješća dostaviti Gradu Koprivnici, svom lokalnom partneru u ovom projektu do kraja srpnja.

Preporuke i smjernice bit će upućene i svim ostalim sudionicima koji su pomogli i sudjelovali u ovom projektu, a to su Podravka d.d., Poljoprivredna savjetodavna služba Koprivničko-križevačke županije, Udruga Kopriva, GKP Komunalac, Upravni odjel za gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije, obiteljska poljoprivredna gospodarstva Hrženjak, Vrgoč, Tonklin, Panić, Miklošić, Smiljanić, Popović i Hladnić te Goran Šafarek, Hrvoje Petrić i Matija Hlebar.

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version