Evo kako što dulje čuvati blagdansku hranu, a da ne ugrozite zdravlje

0
ING
Ilustracija // Foto: ingimage
- Oglas -

Znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?

Rijetki su oni kojima nije ostalo blagdanskih delicija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?

Evo nekoliko naputaka:

Puretina i šunka – uklonite meso s kostiju pa ga stavite u duboko zamrzavanje gdje može stajati čak tri mjeseca. Savjetujemo da na paketiće stavite datum kako bi se kasnije lakše snašli.

- Oglas -

Morski plodovi i riba – ako se radi o kozicama ili jastozima, ogulite ih i stavite u zamrzivač, bit će sigurne za jelo tri mjeseca. Ako želite sačuvati ribu, najprije je odvojite od kostiju.

Kolači – višak slastica stavite u hermetički zatvorenu posudu pa ga tek tada zamrznite. Tako neće izgubiti vlagu i bit će kasnije ukusan za jelo. Na primjer, kolači s glazurom će u zamrzivaču trajati oko tri mjeseca, a suhi mogu i dulje.

Sir – mekane sireve omotajte masnim papirom, nikako plastičnom folijom, jer će tako trajati dulje. Tvrdi sirevi mogu biti u plastičnoj foliji ili hermetički zatvorenoj posudici.

Izvor: 24sata.hr

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version