Evo kako oguliti češnjak da vam prsti ne poprime neugodan miris

0
Finka i Marko Lovrić, uzgajivači povrća iz Starigrada // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
- Oglas -

Češnjaku su se kroz povijest pripisivala razna mistična svojstva te se vjerovalo da štiti od demona, vukodlaka i vampira. No, češnjak je odlična namirnica za jačanje otpornosti.

Također, češnjak se smatra jednom od prvih biljka na svijetu koja je službeno proglašena ljekovitom. Češnjak ima visoku nutritivnu vrijednost. Sjemenke češnjaka sadrže: vodu, bjelančevine, masti, ugljikohidrate, vlakna i minerale; natrij, kalij, magnezij, kalcij, fosfor, sumpor i željezo.

Ali, njegov miris u većini slučajeva je odbojan i dugotrajan. U nastavku saznajte trikove kako ga je najlakše narezati i otkloniti njegov intezivan miris.

Kako ga je najlakše narezati? 

- Oglas -

Režanj češnjaka stavite na dasku i zgnječite ga bočnom stranom noža. Prvo što čujete je zvuk pucketanja, a potom se ljuska odvoji i lakše je ukloniti.

Postoji i drugi trik kako ga je najjednostavnije narezati. Razdvojite glavicu češnjaka na češnjeve i stavite ih u zdjelu i prelijte vrućom vodom. Ostavite da stoje minutu, izvadite ih iz vode i uklonite ljusku.

Trik kako se riješiti mirisa s prstiju

Sve što trebate je kokosovo ulje. Nakon što ste narezali sav češnjak, dobro utrljajte kokosovo ulje u dlanove i oko prstiju, pa ruke potom isperite mlakom vodom, piše 24 sata.

- Oglas -
 
 

Exit mobile version