FOTO Đurđevački vrtićarci brali pomalo zaboravljenu biljku rabarbaru i učili više o njoj i njenom spremanju

Djeca su ju čistila, rezala, strugala, dok su listove stavili u kompost, a ostatke stabljike su usitnili.

0
Foto: djurdjevac.hr
- Oglas -

Vrtićke skupine đurđevačkog vrtića Cvjetići i Zvončići u ljetnim mjesecima imali su brojne zajedničke eko-aktivnosti.

Zasigurno jedna od zanimljivijih je bila oživljavanje zaboravljene biljke rabarbare. Iz eko vrta djeca su zajednički s tetama brala rabarbaru. Usvojili su nova znanja o toj vrsti povrća, te sad znaju da se rabarbarini listovi ne jedu, nego samo stabljika u kojoj ima puno B i C vitamina. Biljka je zeleno-bijele i roza-crvene boje. Iako je rabarbara zapravo povrće, u narodu je poznata kao voće.

Djeca su ju čistila, rezala, strugala, dok su listove stavili u kompost, a ostatke stabljike su usitnili.

- Oglas -

Tete kuharice kuhanjem su pretvorile rabarbaru u ukusan rashlađeni kompot. Većini djece je bilo teško izgovoriti – rabarbara, već im je lakše bilo reći barbara. Na kraju kreativnog eko dana dok su roditelji dolazili po mališane, djeca su roditeljima prepričala svoje doživljaje s eko dana, a najviše osmijeha je  izazvala izjava da su jeli barbaru, a to je u stvarnosti bila rabarbara iz vrta.

Za kraj Cvjetići i Zvončići svima poručuju: Jedite zdravo!

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
- Oglas -
 
 

Exit mobile version