FOTO Jednostavno smo morali stati u križevačkoj pekari da nam otkriju recept hrenovke u tijestu, koju su vjerojatno probali svi koji su onuda prošli

Ova pekara ima 15 zaposlenika, što noćnih, što dnevnih. Svi imaju besplatne gablece. Kažu kako imaju stalne radnike te da su sad već svi zajedno obitelj.

0
Foto: Matija Gudlin
- Oglas -

Idemo li u šoping, na izlet ili pak kod liječnika u Zagreb nezaobilazno stajalište je ono u Križevcima i to u svima poznatoj pekari.

Tamo smo uz miris pečenog kruha zatekli nasmijane kćeri Anđe Kajtazi, vlasnice pekare. Marija Pintač je direktorica i ispričala nam je obiteljsku priču o poslovnom uspjehu.

– Tata je otvorio ovu pekaru prije 34 godine, on je duša ovoga prostora, ali ovim su se poslom moji preci bavili oduvijek. Duga je to tradicija, a naša lokacija puno nosi, no kvaliteta proizvoda ipak je glavni razlog naše popularnosti – rekla je ova simpatična gospođa.

- Oglas -

Recept za njihov najpopularniji proizvod, hrenovku u tijestu, koju smo svi barem jednom probali tajan je. No, Katarina Kavalin, jedna od kćeri, koja je i poslovođa, podijelila je s nama da je recept vrlo jednostavan te da su svi njihovi proizvodi bez aditiva.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Hrenovka u tijestu najprodavanija je, ali odlično idu i obični slanci i burek. Puno dolaze putnici koji su na proputovanju, ali i Križevčani. Ljudi koji redovito dolaze iz Koprivnice govore nam da će nam u svom gradu naći lokaciju da preselimo radnju – ispričala nam je vesela Katarina.

S obzirom na to da se pekara nalazi na samoj cesti, ispred je imala parkiralište koje su im Hrvatske ceste oduzele.

– Zbog blizine semafora rekli su nam da se ljudi ovdje ne mogu parkirati, zbog toga je i promet malo pao – požalile su se one.

Foto: Matija Gudlin

Sestre su se prije dvije godine bacile i u renovaciju, te je stoga prostor pekare sada moderno uređen, a svakodnevno rade i na poboljšanju kvalitete svojih proizvoda.

– Na dnevnoj bazi radimo procjenu koliko je čega potrebno idući dan. Već imamo praksu koliko će se i što prodati određeni dan – kažu nam one.

Ova pekara ima 15 zaposlenika, što noćnih, što dnevnih. Svi imaju besplatne gablece. Kažu kako imaju stalne radnike te da su sad već svi zajedno obitelj.

Foto: Matija Gudlin

Kroz smijeh nam je Marija ispričala kako joj je vrlo simpatično bilo kada joj je prijateljica rekla da je na plaži u Brelima čula jedan bračni par kako pričaju o prefinim hrenovkama u tijestu iz križevačke pekare.

Tamo smo sreli i Viktoriju Ćetojević iz Koprivnice, a kupila je, naravno, hrenovku u tijestu i kiflu sa sirom.

– Vrlo sam zadovoljna i često ovdje kupujem – rekla je ona.

 

Foto: Matija Gudlin

 

- Oglas -
 
 

Exit mobile version