FOTO Međunarodna konferencija “Hrana i klimatske promjene” okupila je mnoštvo sudionika, pročelnik Šarkanj: Hrvatska je jedna od zemalja koja ima najveće resurse vode

Konferencija se održava u sklopu Svjetskog dana hrane, jednog od najvažnijih dana za sve stručnjake u području prehrambene tehnologije

0
FOTO: Sveučilište Sjever
- Oglas -

U tijeku je 2. Međunarodna konferencija “Hrana i klimatske promjene” koja je ove godine okupila 150 sudionika, znanstvenika i stručnjaka iz 12 zemalja.

Konferencija se održava u sklopu Svjetskog dana hrane, jednog od najvažnijih
dana za sve stručnjake u području prehrambene tehnologije.

– Ove godine moto Svjetskog dana hrane je Voda je život. Moramo biti svjesni važnosti vode, čuvati ju, biti odgovorni pri upotrebi vode i osvijestiti činjenicu kako nas s klimatskim promjenama očekuju sve veći problemi s vodom. Srećom, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima najveće resurse vode. Zato ih je važno čuvati i održati vodu što je moguće čišćom. Na ovogodišnjoj konferenciji čut ćemo od znanstvenika iz cijelog svijeta kako se suprotstaviti problemima s klimatskim promjenama i proizvodnjom hrane – istaknuo je na
otvorenju pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever, ujedno i član organizacijskog odbora konferencije izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj.

Sveučilište Sjever, konferencija, hrana, prehrambeni
FOTO: Sveučilište Sjever
- Oglas -

Na konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić koji je ujedno zahvalio Sveučilištu Sjever na svemu što radi za grad i time doprinosi rastu obrazovanja u Koprivnici i cijeloj Koprivničko –križevačkoj županiji.

– Koprivnica je grad hrane i time se veoma ponosimo, ali također smo grad sveučilišta, stoga hvala Vam na tome i na svemu što radite za znanost i za ovu zajednicu. Vjerujem kako će i ova konferencija izlučiti niz korisnih zaključaka za sve nas – rekao je gradonačelnik Jakšić.

FOTO: Sveučilište Sjever

Na konferenciji će biti dodijeljene nagrade od strane Međunarodne organizacije dijetetske prehrane i sigurnosti hrane koja će tri nagrade dodijeliti mladim znanstvenicima za najbolja izlaganja dok će časopis Plants nagraditi dva najbolja rada na temu bilja.

Organizator konferencije je Sveučilište Sjever, Odjel za prehrambenu tehnologiju, Institut Ruđer Bošković, Hrvatski toksikološko društvo i Međunarodna udruga dijetetske prehrane i sigurnosti.

FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever
FOTO: Sveučilište Sjever

 

- Oglas -
 
 

Exit mobile version