FOTO Peklo se na vilama i ‘vatrenim orguljama’, kuhalo u kotlovima, Tišljar: S početnih 150, ove godine podijelili smo 4000 pečenjaka

Ljudi jedva čekaju kolovoz i ovu manifestaciju, ali zapravo i bilo kakvo događanje da se okupe nakon korone, a Dan pečenjakov je pun pogodak za to, rekla je Ines iz Pitomače

0
Foto: Darko Begović
- Oglas -

Oko četiri tisuće pečenjaka ispečeno je i skuhano na 15. manifestaciji Dan pečenjakov u Pitomači. Njihov miris privukao je brojne Pitomačane, ali i mještane okolnih mjesta pa i šire, na Trg kralja Tomislava u samom središtu Pitomače.

Organizatori, Dečki z Dravske, Općina Pitomača i općinska Turistička zajednica, nisu mogli sakriti zadovoljstvo što ova manifestacija postaje prepoznatljiv brend općine. To najbolje može potvrditi činjenica da gotovo nije ostao niti jedan pečenjak.

U pečenju ovih ukusnih ljetnih poslastica sudjelovali su i mladi i stari Dečki z Dravske koji su s osmjehom pripremali pečenjake, unatoč izuzetno visokim temperaturama uz vatru i kotlove.

- Oglas -

– Bila mi je želja napraviti nešto za mještane koji nisu na moru u ovo vrijeme, a da pritom spojim tradiciju s druženjem. Od početnog manjeg okupljanja i druženja, danas je ovo prava manifestacija na jednoj višoj razini zbog čega sam presretan. S početnih 150 pečenjaka, ove godine dijelimo čak 4000 – rekao je idejni začetnik ove manifestacije Siniša Tišljar.

Dan pečenjakov Pitomača
Foto: Darko Begović

Kao i svake godine, pečenjake su pripremali na ‘vatrenim orguljama’, vilama, ali i kuhali u kotlovima. Posjetitelji su, tako, mogli odabrati one koji im bolje odgovaraju, kuhani ili pečeni, a za manifestaciju imaju samo riječi hvale.

– Zaista je sve odlično pripremljeno. Došli smo zbog pečenjaka, ali i ostala ponuda je izvrsna – rekla je Martina Buneta iz Otrovanca, s njom se slaže Iva Gros, koja je s obitelji u Pitomaču došla iz Suhopolja.

– Volim ovu manifestaciju pa smo došli i ove godine. Jela sam kuhani pečenjak i bio je fantastičan – rekla je Iva.

Foto: Darko Begović

Daleko najviše, naravno, bilo je Pitomačana koji godinama ‘čuvaju’ ovu manifestaciju.

– Ljudi jedva čekaju kolovoz i ovu manifestaciju, ali zapravo i bilo kakvo događanje da se okupe nakon korone, a Dan pečenjakov je pun pogodak za to – rekla je Ines Topić iz Pitomače.

Osim pečenjaka, posjetitelji su mogli kušati i ukusne starinske delicije od kukuruza koje su pripremile vrijedne članice udruga s područja općine, a da ne bude žednih, pobrinuli su se Udruga vinogradara, podrumara i voćara Aršanj te drugi pitomački poduzetnici.

Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Dan pečenjakov Pitomača
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
Foto: Darko Begović
- Oglas -
 
 

Exit mobile version