FOTO Podravka na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu okupila vrhunske stručnjake

0
Održana 4. međunarodna konferencija Znanje u fokusu // Foto: podravka.hr
- Oglas -

Konferencija je okupila više od 200 sudionika koji su dali svoj doprinos temama kroz predavanja, poslovne slučajeve, panel rasprave i radionice.

U četvrtak  je u Zagrebu, u organizaciji Podravke održana 4. međunarodna korporativna konferencija o učenju i inovacijama za digitalno doba Znanje u fokusu. Glavna tema konferencije bila je organizacijska kultura učenja i inovacija u digitalno doba, a u okviru konferencije govorilo se o transferu znanja i inovacija između različitih kultura, učenju, inovacijama i korporativnoj kulturi u digitalno doba te ženskom pogledu na povećane konkurentnosti organizacija kroz inovativnost.

Konferencija je okupila više od 200 sudionika koji su dali svoj doprinos temama kroz predavanja, poslovne slučajeve, panel rasprave i radionice. Među predavačima su bili i vrhunski eksperti iz područja inovacija, digitalne transformacije, učenja i strateškog razvoja, među kojima i Marcel Bogers koji je ujedno i koautor definicije Otvorenih inovacija.

- Oglas -

U uvodnom izlaganju, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke istaknuo je usmjerenost Podravke na implementaciju inovacija i unaprjeđenje proizvodnih procesa.

– Naša je vizija usmjerena na poboljšanje svakodnevne kvalitete života naših potrošača, kupaca i zaposlenika putem inovativnosti i internacionaliziranosti. Ovime je inovacija ugrađena u viziju i predstavlja osnovu za razvoj konkurentnosti Podravke. Organizacijom ove konferencije želimo uključiti sve naše dionike, sve vas ovdje u zajednički proces rješavanja problema zajedničkim doprinosom i kokreacijom. Kao društveno odgovorna kompanija nastojimo poticati inovativne procese, ne samo interno nego i u zajednici u kojoj poslujemo. Samo otvorene kompanije koje su spremne dijeliti znanje, uzimati iz zajednice i dijeliti sa zajednicom mogu se razvijati i biti konkurentne. To je danas tajna uspjeha i daljnjeg razvoja i s ponosom vas pozivam da se uključite u Podravkin proces inovacija i da zajedno razvijemo uvjete za daljnji napredak i razvoj novih ideja i rješenja – naglasio je Mršić.

Marcel Bogers s Kopenhagenskog sveučilišta, jedan je od vodećih stručnjaka za otvorene inovacije u svijetu objasnio je zašto je koncept Otvorenih inovacija odličan za Podravku.

– Inovativnost omogućuje tvrtki da se razlikuje i izdvoji do drugih te ostane ispred konkurencije. Inovacije svakako doprinose provođenju strategije i omogućuju kompaniji da svojim kupcima i svim stakeholderima ponudi dodatnu vrijednost. Učenje je najvažniji dio procesa inovacija. Tvrtke mogu učiti na različite načine; primjerice iz istraživanja i razvoja, što će omogućiti nove spoznaje koje mogu dovesti do inovacija. Štoviše, učenje je i važan preduvjet sposobnosti zajedničkog rada, usvajanja znanja iz vanjskih izvora, što će opet povećati vjerojatnost razvoja daljnjih inovacija. U industriji hrane važno je uzeti u obzir specifične karakteristike industrije te stalno razvijati nove poslovne modele kako bi bili konkurentni. – pojasnio je Marcel Bogers.

Predavači na konferenciji bili su i Donald Clark s temom 2,500 Years of Learning Theory in 25 Minutes, Bob Little kao moderator panel diskusije Doing business across cultures, Michael Anderson s temom Leadership of Innovation i Keith Bradley kao moderator panela How to support your employees/team creative energy in the workplace.

U sklopu konferencije dodijeljene su i nagrade pobjedničkim timovima prvog regionalnog Food Hackathona koji je pod nazivom Hack the future of food Podravka organizirala u listopadu.

Četrdesetak natjecatelja, odabranih u suradnji s fakultetima, studentskom udrugom za inovacije u hrani PROBION i Coolinarikom, podijeljeno je u timove koji su 22. i 23. listopada 2016. stvorili nove ideje iz tematskih područja: hrana i tehnologija – internet of food, budućnost hrane – cool food te hrana i održivi razvoj.

U kategoriji budućnost hrane/coolfood pobijedio je tim Food Scientists, koji je povezao hranu i učenje znanosti kroz igru. Tim PodrAPPka najbolji je bio u kategoriji hrana i tehnologija/internet of food s razrađenom idejom o kupnji proizvoda pod određenim cjenovnim uvjetima putem online shoppinga.

Kategoriju hrana i održivi razvoj/sustainable food ecosystem najbolje je predstavio tim HraniTeam s domišljatom idejom o sprečavanju traćenja hrane. Posebna nagrada publike pripala je timu Foodology koji se natjecao u kategoriji internet of food.

Pobjednicima su, uz Podravku, nagrade dodijelili i partneri konferencije – ILBA, Microsoft, Algebra i Cognita.

 

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version