Novi, zdraviji jelovnik od ponedjeljka u koprivničkim osnovnim školama

0
- Oglas -

U gastronomskom centru Štagelj u utorak je održana završna prezentacija jedinstvenog jelovnika namijenjenog osnovnoškolcima svih koprivničkih škola. Riječ je o projektu kojeg su još u rujnu prošle godine zajednički pokrenuli Grad Koprivnica i Podravka, u suradnji s koprivničkim osnovnim školama.

Jelovnik je ovih dana  napokon završen, a u Štaglju su ga danas prezentirali voditeljica projekta iz stručnog tima Podravke Davorka Gajari, Podravkin promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

– Kriterij kojeg smo se držali kada smo sastavljali ovaj jelovnik držat ćemo se i dalje, a to znači kombinaciju određenih namirnica na dnevnoj i tjednoj bazi, zatim uvođenje novih načina pripremanja namirnica i treće i vrlo važno, stalna edukacija djece – objasnila je voditeljica projekta Davorka Gajari.

- Oglas -

Gradonačelnik Mršić pohvalio je Podravkine kuhare na izradi projekta te je naglasio da se i na ovome projektu vidi zašto je Podravka kompanija sa srcem.

– Podravkini stručnjaci uložili su svoje vrijeme, znanje i iskustvo u ovaj projekt i ponudili su novu kvalitetu prehrane školama i učenicima. Ovo je nešto novo i ne treba to gledati kao skup namirnica već kao izbalansirani obrok koji će pružiti učenicima dovoljno energije za savladavanje programa. Ovaj projekt treba cijeniti i treba se potruditi da on postane nova usluga na tržištu, nešto što Podravka može ponuditi i ostalim školama – rekao je Mršić.Davorka Gajari i Zlatko Sedlanić zajednički su osmislili ovaj jedinstveni jelovnik // foto: Ivan Brkić

Završnoj prezentaciji prisustvovali su ravnatelji, kuhari te predstavnici učenika triju koprivničkih osnovnih škola, a jelovnik će se kao pilot projekt u školskim kuhinjama naći od idućeg ponedjeljka. Učenici će ga isprobavati dva tjedna, a od jeseni bi jelovnik u potpunosti trebao oživjeti u svim osnovnim školama sa područja Grada.

Leća u umaku od rajčica i tune, kisela repa s njokima i svinjetinom, piletina s porilukom i rižom, ječam s povrćem i špekom, riba s krumpirom i keljom na lešo, sir s vrhnjem i šunka, rižoto s piletinom i tjestenina s umakom Bolognese, te naravno raznovrsno voće i povrće samo su neki od primjera novog jelovnika.

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version