Općina Kalnik izdavanjem Kalničke kuharice želi oteti zaboravu okuse zavičaja

Knjiga bi trebala obraditi kalničku kuhinju, osobito jela koja polako odlaze u zaborav.

0
image scaled
Foto: Mladen Kešer
- Oglas -

Općina Kalnik potpisala je ugovor za izdavanje knjige Kalnička kuharica. Knjiga bi trebala obraditi kalničku kuhinju, osobito jela koja polako odlaze u zaborav. Urednica knjige bit će profesorica hrvatskoga jezika Lidija Zečević.

– Voljela bih da kalnička jela prikažemo u nekoliko medija: pismom, slikom i filmom.
Kalnička kuhinja ne smije otići u zaborav, a danas zbog užurbanosti i pomanjkanja vremena polako nestaje prenošenje s koljena na koljeno pa nam je zadatak i obaveza okupiti vrijedne majke i bake kako bi nam ispričale i demonstrirale recepte koje ćemo zapisati i prezentirati u knjizi – kazala je Lidija Zečević.

Knjiga ima zadatak istražiti, sačuvati i vratiti finu i zdravu, ali polako zaboravljenu hranu.

- Oglas -

– Volio bih da ova knjiga bude u svakoj kući i u svakom kalničkom restoranu ili budućim hotelima kako okuse našeg zavičaja ne bi zamijenili pojačivači okusa i konzervansi.
Ukoliko postanemo svjesni da je hrana zdravlje, bit ćemo zdraviji – poručio je načelnik općine Kalnik Mladen Kešer.

- Oglas -
 
 

Exit mobile version