Ostalo vam je riže od ručka? Evo jednostavnog recepta za raviole

0
Ravioli s bosiljkom i rajčicom u tanjuru
Ilustracija // Envato Elements
- Oglas -

Jeste li ikada napravili dovoljno riže, a da vam veća količina nakon ručka ne ostane?

Upravo taj višak često završi u otpadu budući da se riža treba pažljivo podgrijavati ili inače može dovesti do trovanja.

Donosimo vam jednostavan recept za raviole s rižom.

- Oglas -

Sve što trebate je pomiješati sve sastojke u multipraktiku, zamijesiti tijesto i odabrati kojim nadjevom ćeš ih puniti. Raviole punite dimljenim svježim sirom, a možete iskoristiti i razne ostatke iz hladnjaka i pripremiti nekoliko verzija raviola, piše missGastero.

Kada su ravioli kuhani, jedino što preostaje je dodati omiljeni umak, a to prepuštamo vama na izbor.

Sastojci:

175 g kuhane riže

20 g parmezana

1 jaje

50 g bijelog pirovog brašna (i još prema potrebi za posipanje)

Prstohvat soli

Punjenje po želji

Priprema:

  • U multipraktiku izmiksaj rižu, parmezan, sol i jaje do glatke konzistencije.
  • Smjesu prebaci u zdjelu i postupno dodaj brašno dok se tijesto ne prestane lijepiti.
  • Površinu na kojoj ćeš valjati tijesto dobro pobrašni kao i sve čime ćeš raditi (valjak, ruke, samo tijesto).
  • Razvaljaj tijesto u oblik pravokutnika.
  • Uz jednu dužu stranicu rasporedi nadjev žličicom u male kuglice, razmaknute par centimetara. Potom tu stranu s kuglicama preklopi drugim dijelom (polovicom) tijesta.
  • Prstima lagano pritisni tijesto oko punjenja. Koliko je god moguće, ukloni višak brašna s tijesta.
  • Zakuhaj posoljenu vodu, izreži raviole i kuhaj ih u vodi pazeći da ne pretrpaš posudu jer im treba dosta prostora kako se ne bi zalijepili.
  • Posluži ih s domaćom šalšom ili sličnim umakom

 

 

 

 

 

 

- Oglas -
 
 

Exit mobile version