Podravka predstavila inovaciju Supisol, zamjenu za sol s 35 posto manje natrija

Sukladno tome, proveli smo istraživanja i razvili vlastitu zamjenu za sol s 35 posto manjim udjelom natrija. Supisol® će se u potpunosti proizvoditi u pogonima Podravke, a komercijalizaciju prvih proizvoda sa Supisolom očekujemo početkom drugog kvartala ove godine, najavio je Mršić.

0
S predstavljanja inovacije // Foto: Podravka
- Oglas -

Podravka je danas predstavila vlastitu inovaciju, Supisol®, odnosno zamjenu za sol s 35 posto manje natrija u odnosu na običnu kuhinjsku sol. Inovaciju za globalnu utakmicu Podravke, u protekle četiri godine razvijalo je Istraživanje i razvoj Podravke u suradnji s vanjskim partnerom, kako bi omogućili potrošačima da maksimalno uživaju u okusu proizvoda i jela s manje soli, već od ove godine.

Supisol® se može koristiti kao sol u proizvodnji juha, gotovih jela, mesnih proizvoda, umaka, preljeva, kondimenata, dodataka jelima, začinima, ali i kao samostalni sastojak – sol za zasoljavanje jela. Njegovom upotrebom, na deklaraciji proizvoda je moguće dodatno istaknuti navod 25%-40% manje natrija/soli, u odnosu na konvencionalne proizvode (proizvedene s običnom soli) i u ovisnosti o ostalim sastojcima u proizvodu.

– Podravka je vodeća hrvatska prehrambena kompanija i kao takva predvodnik trendova, a ambicija nam je u budućnosti kreirati i trendove izvan Adria regije – rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Podravka jela // Foto: Podravka
- Oglas -

Napomenuo je da preporuke Svjetske zdravstvene organizacije govore o potrebama smanjenja dnevnog unosa soli na 5 grama, s ciljem očuvanja zdravlja.

– Sukladno tome, proveli smo istraživanja i razvili vlastitu zamjenu za sol s 35 posto manjim udjelom natrija. Supisol® će se u potpunosti proizvoditi u pogonima Podravke, a komercijalizaciju prvih proizvoda sa Supisolom očekujemo početkom drugog kvartala ove godine – najavio je Mršić.

Podravka je prihvatila i odobrila strateški dokument pod nazivom „Nutritivna strategija 2014. – 2024.“, što je ujedno i inovacijska strategija Podravke koja ima za cilj do 2025. godine usuglasiti sav asortiman prema prehrambenim preporukama kao što su manje soli, manje šećera itd.

Konferencija za novinare // Foto: Podravka

– Supisol® zbog svog sastava uravnotežuje okus hrane i jela te predstavlja jednostavno i efikasno rješenje. S obzirom da se radilo o inovativnom sastojku koji može u potpunosti zamijeniti običnu, kuhinjsku sol, istraživanja percepcije okusa slanosti, osim u Podravkinom Istraživanju i razvoju, provodila su se i u suradnji s našom akademskom zajednicom. Rezultati većeg broja testiranja pokazali su kako smo u potpunosti zadovolji li očekivanja potrošača u vezi okusa – rekla je o novom proizvodu dr. sc. Jasmina Ranilović, direktorica Istraživanja i razvoja Podravke.

Supisol® se sastoj od kombinacije 3 različitih soli, natrijevog klorida, kalijevog klorida i kalij magenzij citrata, dok običnu, kuhinjsku sol gotovo u potpunosti čini natrijev klorid.

Supisol® je, kažu iz Podravke, u potpunost siguran proizvod namijenjen prehrani zdravih ljudi i svim onima, koji žele ili prema liječničkoj preporuci, moraju kontrolirati unos natrija. Prikladan je za vegetarijance, vegane, kao i za one koji se hrane sukladno religijskim preporukama (halal i kosher prehrana); bez glutena je, bez laktoze, bez GMO, bez pojačivača okusa, bez umjetnih boja, bez umjetnih aroma i bez konzervansa.

Supisol® je novi žig Podravke i patentibilan sastojak u vlasništvu Podravke, s učinkom zaštite za 148 zemalja svijeta.

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version