Odazvalo se tridesetak vinara, vinogradara i vlasnika ugostiteljskih objekata i to iz područja Đurđevca, Koprivnice i Ludbrega.
U četvrtak je u organizaciji Turističke zajednice Koprivnica održana prva radionica na temu Enogastronomija – edukacija za podizanje kvalitete usluživanja vina.
Radionica je organizirana u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Udrugom hrvatskih putničkih agencija. Odazvalo se tridesetak vinara, vinogradara i vlasnika ugostiteljskih objekata i to iz područja Đurđevca, Koprivnice i Ludbrega.
Radionicu je vodio Mario Meštrović, ekspert s područja sommelierstva i enologije, koji je približio svim zainteresiranim sudionicima enogastronomiju, sommelierstvo, tehniku degustacije i ostale zanimljivosti koje će pomoći svim ugostiteljima i vinarima u podizanju kvalitete usluživanja podravskih vina i u konačnici podići zadovoljstvo turista. U sklopu radionice organiziran je obilazak i degustacija vina vinarije Kostanjevec.
Ova radionica bila je ujedno i prvo okupljanje vinara s prostora Koprivničko-križevačke županije i prva inicijativa osnivanja klastera takve vrste na području županije, po uzoru na druge sredine. Vinari ovog područja bili bi povezani jedinstvenom biciklističkom rutom Podravska Bilogora, koja je također u pripremi, a sve s ciljem približavanja takve vrste ponude turistima i brendiranje po uzoru na druga hrvatska vinorodna područja.