Podravski vinari, vinogradari i ugostitelji učili kako poboljšati svoju ponudu i privući turiste

0
Radionica Enogastronomija // Foto: TZ Koprivnica
- Oglas -

Odazvalo se tridesetak vinara, vinogradara i vlasnika ugostiteljskih objekata i to iz područja Đurđevca, Koprivnice i Ludbrega.

U četvrtak je u organizaciji Turističke zajednice Koprivnica održana prva radionica na temu Enogastronomija – edukacija za podizanje kvalitete usluživanja vina.

Radionica je organizirana u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Udrugom hrvatskih putničkih agencija. Odazvalo se tridesetak vinara, vinogradara i vlasnika ugostiteljskih objekata i to iz područja Đurđevca, Koprivnice i Ludbrega.

Radionica Enogastronomija // Foto: TZ Koprivnica
Radionica Enogastronomija // Foto: TZ Koprivnica

Radionicu je vodio Mario Meštrović, ekspert s područja sommelierstva i enologije, koji je približio svim zainteresiranim sudionicima enogastronomiju, sommelierstvo, tehniku degustacije i ostale zanimljivosti koje će pomoći svim ugostiteljima i vinarima u podizanju kvalitete usluživanja podravskih vina i u konačnici podići zadovoljstvo turista. U sklopu radionice organiziran je obilazak i degustacija vina vinarije Kostanjevec.

- Oglas -

Ova radionica bila je ujedno i prvo okupljanje vinara s prostora Koprivničko-križevačke županije i prva inicijativa osnivanja klastera takve vrste na području županije, po uzoru na druge sredine. Vinari ovog područja bili bi povezani jedinstvenom biciklističkom rutom Podravska Bilogora, koja je također u pripremi, a sve s ciljem približavanja takve vrste ponude turistima i brendiranje po uzoru na druga hrvatska vinorodna područja.

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version