Učenici obrtničke i srednje škole učili kako napraviti fino glavno jelo od koprive, pridružili im se i osnovnoškolci

Za najbolje učenike koji su zauzeli prva tri mjesta pripremljena je i prigodna nagrada s otisnutim logotipom projekta

0
Foto: Srednja škola Koprivnica
- Oglas -

Nastavlja se provedba projekta Okusima koprive, a kojem je cilj promocija strukovnih zanimanja u turizmu. Tako je ovaj tjedan održana radionica u kojoj su sudjelovali učenici koprivničke obrtničke škole usmjerenja kuhar, konobar i slastičar i mentorica Blaženka Pianec kao i učenice Srednje škole Koprivnica, usmjerenja hotelijersko – turistički tehničar i njihova mentoricom Andreja Draganić.

Učenici su se okušali u izradi i dekoraciji glavnog jela, a radi se o pilećim prsima punjenim koprivom u umaku od kestena, kao i smoothia na bazi koprive. U radu su ih predvodile nastavnice Ksenija Sedlanić i Andrijana Manojlović.

Po završetku radionice za učenike je organiziran Kahoot kviz kroz koji su mogli provjeriti znanje stečeno na radionici. Za najbolje učenike koji su zauzeli prva tri mjesta pripremljena je i prigodna nagrada s otisnutim logotipom projekta.

- Oglas -

– U nastavku planiranih aktivnosti pred nama su još tri veoma zanimljive radionice. Svaka sljedeća nosi sa sobom nove recepte, a za učenike nova iskustva i nova poznanstva – poručili su.

Spomenimo, na radionici su sudjelovali učenici iz Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja i učenici iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica.

Foto: Srednja škola Koprivnica
Foto: Srednja škola Koprivnica
- Oglas -
 
 

Exit mobile version