Udruga Bolje sutra promicala zdravu prehranu i upotrebu koprive u hrani

Jedan od glavnih ciljeva je promicanje zdravih stilova života kod korisnika. Poseban naglasak stavljen je zdravu prehranu i korištenje koprive u svakodnevnoj prehrani.

0
Foto: Udruga Bolje sutra
- Oglas -

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice provodila je dio od aktivnosti iz projekta Kuharica zdravlja, sufinanciranog iz programa u sklopu projekta Zdravi grad Koprivnica za 2017. godinu.

Jedan od glavnih ciljeva je promicanje zdravih stilova života kod korisnika. Poseban naglasak stavljen je zdravu prehranu i korištenje koprive u svakodnevnoj prehrani.

Tijekom aktivnosti u uzdignutim gredicama sadilo se povrće, matovilac, luk i češnjak. Povrće se koristiti u aktivnostima pripreme zdrave hrane i usvajanje zdravih navika s ciljem očuvanja preostalog zdravlja članova Udruge koji boluju od kroničnih bolesti, educirati ih o postojećim djelotvornim preventivnim aktivnostima, razvijati zdrave stilove življenja putem redovne fizičke aktivnosti.

Foto: Udruga Bolje sutra
- Oglas -

Provodit će se edukacije o prevenciji nastajanja progresije postojećih bolesti i stanja koje su dovele do sadašnjeg stupnja invaliditeta kod korisnika projekta. Provedbom aktivnosti očekuju se rezultati kao, primjerice, viša razina znanja o očuvanja preostalog zdravlja, viša razina informiranosti i osviještenosti o potrebi promjene postojećih životnih navika, viša razina informiranosti zajednice o osobama s invaliditetom, povećana aktivnost korisnika u aktivnostima udruge, ali i u lokalnoj zajednici.

Aktivnosti je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

- Oglas -
 
 

NEMA KOMENTARA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Exit mobile version