33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Molvama održana tribina o HSS-ovoj politici razvoja sela
U

Ne propustite

U Društvenom domu u Molvama 17. lipnja je održana tribina pod nazivom „HSS-ova politika razvoja sela – primjer Koprivničko-križevačke županije“. Tribinu, kojoj je prisustvovalo oko 70 ljudi, su zajednički organizirali Županijska organizacija HSS-a, Stručno vijeće HSS-a Koprivničko-križevačke županije i organizacija HSS-a Općine Molve, a okupilo se oko 70 ljudi.

Prisutnima su se na početku obratili predsjednik HSS-a Općine Molve Zdravko Ivančan, predsjednik Stručnog vijeća HSS-a Koprivničko-križevačke županije Hrvoje Petrić i predsjednik Županijske organizacije i župan Darko Koren. Koren je najavio kako će se ovakve tribine s različitim temama organizirati i u drugim sredinama, te da će ih koordinirati Stručno vijeće. Svrha takvih okupljanja je neposredna komunikacija sa stanovništvom kako bi se predstavilo što sve HSS svojim sudjelovanjem u izvršnoj vlasti provodi i što sve planira, ali i da sudionici tribina svojim prijedlozima i raspravom sudjeluju u kreiranju budućih smjernica i politika stranke.

 

 

Prezentaciju o HSS-ovoj politici razvoja sela održala je predsjednica Stručnog vijeća HSS-a i predstojnica Javne poljoprivredno savjetodavne službe u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori Željka Gudelj-Velaga. Između ostalog je kazala da je HSS prije četiri godine za selo tražio šest milijardi kuna, koliko se preko izravnih potpora i mjera ruralnog razvoja danas i ostvaruje. Nikad do sada selo nije toliko dobivalo, a približno toliko i Europska unija godišnje planira izdvajati za hrvatsku poljoprivredu nakon što Hrvatska postane članica. Navela je kako je u 2009. za potpore u poljoprivredi i ruralni razvoj u Koprivničko-križevačku županiju s državne razine došlo 289 milijuna kuna, a u 2010. 335 milijuna kuna. Nakon prezentacije razvila se vrlo zanimljiva rasprava u koju su se uključili mnogi prisutni poljoprivrednici i stanovnici Molvi i okolice. Radi zanimljivosti teme i brojnih upita dogovoreno je da se sljedeća tribina održi u Novom Virju, a da tema bude vezana uz poljoprivredu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×