26 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -

Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici http://www.ePodravina.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez odobrenja ili koristiti na bilo koji način koji može uzrokovati štetu portalu ePodravina.hr i tvrtci KOSINUS usluge ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne/privatne (ne uključuje javnu objavu) potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Svi članci i fotografije na portalu ePodravina.hr vlasništvo su vlasnika portala ePodravina.hr ili autora, agencija i izdavača s kojima ePodravina.hr ima ugovorni odnos. ePodravina.hr dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka u drugim medijima isključivo samo tekstualnog sadržaja, fotografije i video sadržaje samo uz prethodan upit/dogovor. Prema potrebi, moguće je kupiti prava objave foto i video sadržaja trećim stranama.

Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše 500 znakova, uz obavezno navođenje izvora punim imenom, pri čemu su web portali dužni objaviti link prema originalnom tekstu na web portalu ePodravina.hr. Kod prenošenja izjava obavezno je opisati kako je izjava dana za ePodravina.hr. Ova odredba ne odnosi se na druge medije sa kojima uredništvo portala ima izravni dogovor o drugačijim uvjetima.

ePodravina.hr odn. Kosinus promidžba i usluge odlučni su u nastojanju da zaštite svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Izdavač portala ePodravina.hr naplatit će neovlaštenu upotrebu medijskih sadržaja uz mogućnost tužbe prekršitelja pred sudom u Koprivnici.

Korištenjem sadržaja ove web stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaća koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove internet stranice, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja ove internet-stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove internet stranice.

ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge zadržavaju pravo izmjene kako bilo kojeg dijela, tako i cjelokupnog sadržaja objavljenog na internet stranicama http://www.ePodravina.hr, te neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Ova internet stranica sadrži i dokumente, fotografije, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (registrirani čanovi, forumaši i sl.) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge nemaju nadzor nad navedenim dokumentima, fotografijama, podacima, informacijama ili drugim internet stranicama te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internet stranicama koji su kreiranim od strane trećih osoba (odnosi se na KOMENTARE, NAJAVE DOGAĐANJA, POSLOVNI IMENIK).

KOMENTIRANJE

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se korisnik ne slaže s člankom ili nečijim mišljenjem, može to slobodno komentirati, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza. Uvredljivi komentari biti će brisani. Svi korisnici koji učestalo pokazuju netoleranciju prema ostalima bit će izbrisani iz baze registriranih korisnika. Prethodna upozorenja su moguća, ali redakcija zadržava pravo brisanja takvih komentara i korisnika bez najave. Komentari koji nemaju veze s temom mogu također biti izbrisani. Sva uvredljiva korisnička imena bit će brisana bez ikakvog prethodnog upozorenja. U komentarima na našim stranicama također je zabranjeno reklamirati druge web stranice.

Sustav za komentiranje koji portal koristi je ugrađeni softver “DISQUS” koji kroz partnerski ugovor samostalno i odvojeno od portala upravlja s vašim podacima i komentarima, te iste podatke obrađuje. Pomoću DISQUS sustava možete samostalno do svih podataka i privole koju ste dali DISQUS sustavu prilikom prijave u njihov sustav. Istim pute možete zatražiti i brisanje ili izvoz vaših podataka iz sustava komentiranja, sukladno GDPR odredbama Europske unije. Sustav komentiranja omogućava izdavaču moderiranje naprednim alatima, kao i grupiranje komentara putem IP i email adresa, no sukladno odredbama, više se ne koriste jedinstveni indentifikatori za potrebe analitike.

Od 25. svibnja 2018. DISQUS koristi pseudomizirane podatke ( IP i email ), što će i dalje omogućavati kvalitetno moderiranje, no štiti vaše privatne podatke.

Korisnik je osobno odgovoran za svoj sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da ePodravina.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste. Korisnik kod svake objave komentara ostavlja elektronički trag koji je dovoljan za identifikaciju ukoliko dođe do tužbe, sudskog procesa ili istražnih radnji institucija koje imaju ovlasti.

Svi komentari s provjerenom i ispravnom e-mail adresom se objavljuju automatski, a komentari s neispravnom ili lažnom e-mail adresom se objavljuju nakon kontrole i odobrenja moderatora. Pozivamo sve komentatore koji žele inicirati i uključiti se u kvalitetnu diskusiju neka koriste svoje stvarno ime i e-mail adresu jer jedino na taj način sve izneseno ima pravu težinu i daleko manju vjerojatnost da će biti brisano ili moderirano.

Iako je ePodravina.hr nastojao osigurati korektne informacije te ih donosi u najboljoj namjeri informiranja korisnika, ne može preuzeti bilo kakvu odgovornost u slučaju da su neki podaci netočni ili nepotpuni. Informacije na stranicama Portala mogu sadržavati netočnosti ili tipografkse greške.

ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge izričito zabranjuju bilo kakvo korištenje internet stranice na način i/ili u svrhe kojima se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis koji je na snazi u Republici Hrvatskoj, kao i dobri običaji.

ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge zadržavaju pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ove opće uvjete korištenja te neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene općih uvjeta stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI i OSOBNIH PODATAKA

ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge se obvezuju poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica.

Posjetom portala dajete suglasnost na obradu vaših podataka.

Sustav prikuplja minimalnu količinu podataka potrebnu za pojedine vrste obrade.

Podaci prikupljani u svrhu analize broja posjeta putem Google Analytics sustava se spremaju u svrhu obrade na period od 26 mjeseci, nakon kojeg se automatski brišu.

ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge će navedene podatke prikupljati na neodređeno vrijeme i koristiti isključivo u svrhu analitike, što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga i mogućnosti Portala na zadovoljstvo korisnika. ePodravina.hr i tvrtka KOSINUS usluge se obvezuju da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

U svakom tenutku ste slobodni tražiti izmjenu, izvoz ili brisanje vaših osobnih podataka iz naše baze podataka, putem stranice vašeg osobnog profila (ukoliko ste registrirani korisnik). Ukoliko ni na jedan drugi način ne možete urediti vaše podatke, zatražiti izmjenu ili brisanje, obavijest s vašim zahtjevom pošaljite na info@kosinus.hr.

Partneri tvrtke koje djeluju kao izvršitelji obrade u suradnji s portalom ePodravina.hr i tvrtke KOSINUS u sklopu koje portal djeluje: Google (Google Analytics), Disqus (Sustav komentiranja), Hetzner Online GmbH (Server infrastruktura).

S navedenim tvrtkama portal odn. Kosinus promidžba i usluge imaju potpisane ugovore kao izvršiteljima obrade podataka.

DURŠTVENE MREŽE

Naše Usluge koriste dodatke za društvene mreže (“Dodaci”). Kad koristite Uslugu koja sadrži Dodatke, podaci se mogu izravno prenositi s vašeg uređaja operateru društvene mreže. Nemamo utjecaja na podatke koje prikuplja Dodatak. Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu, vaša upotreba Usluge može referirati na vaš račun na društvenoj mreži. Ako stupite u interakciju s Dodacima, na primjer klikanjem oznaka “Sviđa mi se”, “Prati” ili “Podijeli”, ili unesete komentar, podaci se mogu automatski prikazati na vašem profilu na društvenoj mreži. Čak i ako niste prijavljeni na društvenu mrežu, moguće je da Dodaci prenesu vašu IP adresu operaterima društvenih mreža. Imajte to na umu pri upotrebi naših Usluga.
Informacije o operaterima društvenih mreža Dodataka koji se koriste u našim Uslugama (“Operateri”) potražite u nastavku:

Operateri Dodataka koji se koriste u našim Uslugama
Ako ste član jedne ili više sljedećih društvenih mreža i ne želite da Operater poveže podatke koji se odnose na vašu upotrebu Usluga s vašim članskim podacima koje je Operater već pohranio, odjavite se s društvene mreže prije upotrebe naših Usluga.

Facebook
Voditelj obrade podataka: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland („Facebook”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa Facebook na adresi „https://www.facebook.com/about/privacy/”.

Google+, Google Adsense, Google Analytics
Voditelj obrade podataka: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa Google na adresi „https://www.google.com/privacy”.

Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u  suradnjis Ipsos d.o.o.
U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica. Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf

LinkedIn
Voditelj obrade podataka: LinkedIn Ireland, Gardner House, Wilton Place, Wilton Plaza, Dublin 2, Irska („LinkedIn”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa LinkedIn na adresi „http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv”.

Twitter
Voditelj obrade podataka: Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa Twitter na adresi „https://twitter.com/privacy”.

Disqus
Voditelj obrade podataka: Disqus, Inc., 717 Market St, San Francisco, CA 94103, USA („Disqus”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa Twitter na adresi „https://help.disqus.com/terms-and-policies/disqus-privacy-policy”.

NEWSLETTER

Unos vaših osobnih podataka kod prijave na newsletter će se koristiti isključivo za potrebe isporuke newsletter emailova te komunikacije s portalom ePodravina.hr i neće se dati niti omogućiti pristup trećim strama. Podaci su pohranjeni i zaštićenim na našim serverima lociranim na području EU, te Vama kao primatelju uvijek dostupni za pregled, izmjenu,  odjavu s liste primatelja i brisanje vaših podataka. Link prema vašem profilu pronađite na dnu bilo kojeg newsletter emaila koji ste primili. Cijeli postupak je u skladu s GDPR-om odn. Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU.

Uvjeti upotrebe i korištenja kolačića // Cookie policy

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. i GDPR uredbi od 25.05.2018. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.

• Chrome
• Firefox
• Internet Explorer 9
• Internet Explorer 7 i 8
• Opera (stranica na engleskom jeziku)
• Safari (stranica na engleskom)

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li ePodravina.hr koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ePodravina.hr i zašto
Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ovjde ne vidim individualne podatke koriste.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Trenutno omogućujemo:

– Društvene mreže
Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook.
Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

– Mjerenje posjećenosti
ePodravina.hr koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti, to su: Google analytics, Gemius, Xiti.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete zabraniti za svaki servis na sljedećim linkovima:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Gemius – http://optout.hit.gemius.pl/removeEN.php
Xiti – http://www.xiti.com/en/optout. aspx

– Oglašavanje
Sve oglasne pozicije dostavljamo preko Adtech sustava za oglašavanje. Ako želite onemogućiti Adtech da sprema vaš kolačić, možete ovdje zabraniti: http://www.adtechus.com/ cookie_opt-out/

Osim prikazivanja oglašavnja kroz naš sustav, još dodatno prikazujemo oglase iz Google Adsense i DoubleClick mreže.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolaćić, možete zabraniti na sljedećem linku: http://www.google.com/ads/preferences/html/opt-out.html

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org
http://www.youronlinechoices.eu

[wpgdprc_consents_settings_link]Moje postavke[/wpgdprc_consents_settings_link]

×