25.2 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Završio 5. Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“
Z

Ne propustite

Proteklog tjedna uspješno je održan 5. Međunarodni folklorni festival «Iz bakine škrinje», koji su organizirali TZ KKŽ i KUD «Koprivnica». Uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, te potporu Hrvatske turističke zajednice, festival je održan u vremenu od 21. – 24. srpnja 2011. godine.

Dojmljiv nastup gostiju iz Poljske i Latvije u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, bio je samo uvertira u dvodnevnu rapsodiju plesa i pjesme u Domu mladih u Koprivnici, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, što znači da se festival dokazao i pozicionirao na kulturnoj karti grada i županije.

Ove su godine nastupili ansambli iz Latvije, Poljske, Italije i Slovenije koji su, bez iznimke, svojim nastupima oduševili koprivničku publiku.

U dva dana imali smo priliku vidjeti temperament mladih Poljaka, osebujnost i dozu humora u nastupu Latvijaca, simpatičnost i decentnost seniora iz Domžala iz Slovenije, te razigranost Talijana iz pokrajine Molise. Ne zaboravimo ni izuzetan nastup članova KUD- a «Koprivnica». Sveukupno dvjestotinjak sudionika festivala učinilo je naš grad poželjnom i interesantnom destinacijom za sve ljubitelje folklora, običaja i tradicije.

Nastup LatvijacaNastup Talijana

Uz nastupe gosti su upoznali povijest i turističku ponudu ovoga kraja, posjetili su Podravku, galerije Generalić u Hlebinama i Večenaj u Goli, a nedjelja im je bila rezervirana za posjet Zagrebu. Kupali su se na gradskim bazenima i odmarali se na terasama koprivničkih kafića. Sklopljena su nova poznanstva i produbljena već postojeća, pa je zato rastanak protekao uz pjesmu i poneku suzu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krim istraživanje

POLICIJSKA AKCIJA Pala banda dilera, dvije godine su zgrtali novac na drogama

Četiri muškarca osumnjičena su zbog "dilanja" droge, kao i konzumiranja, javlja koprivničko-križevačka policija. Provedeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcima sa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×