12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dan općine

FOTO Na svečanoj sjednici u Pitomači načelnik najavio otvaranje novih radnih mjesta
F

Ne propustite

Očekujemo i početak izgradnje pogona za sušenje voća i povrća upotrebom obnovljivih izvora energije, a investicija bi trebala zaposliti stotinjak ljudi, rekao je načelnik Željko Grgačić.

Svečana sjednica povodom Dana općine Pitomača, održana je u srijedu u prostoru novoobnovljene Osnovne škole Petra Preradovića,

Nazočne je pozdravio Damir Begović, predsjednik općinskog vijeća te svima čestitao Vidovo.

– Koristim ovu prigodu da se javno zahvalim svim članovima i članicama općinskog vijeća općine Pitomača bez obzira iz koje stranke dolazili na njihovoj birokraciji, toleranciji, uzajamnom uvažavanju i poštovanju. Od srca im čestitam i zahvaljujem načelniku, njegovim zamjenicima i svima koji sudjeluju u radu općinskog vijeća jer dali su doprinos postolatima koji za mene znače demokraciju – rekao je on.

Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije,  istaknula je da su sve županijske institucije partneri općini Pitomača u mnogobrojnim projektima, s ciljem dobrobiti za sve stanovnike cijele općine.

Načelnik općine Željko Grgačić istaknuo je da je sretan i ponosan na sve učinjeno.

Svečana sjednica // Foto: Matija Gudlin
Načelnik Željko Grgačić pozdravlja goste // Foto: Matija Gudlin

– Plodovi koje danas ubiremo još su slađi. Posjet prijatelja iz Mađarske je potvrda jedne nove priče u razvoju naše općine. Za naše poduzetnike spremne na širenje, osigurali smo pogodne uvjete u općinsko poduzetničkoj zoni u Kladarama. Očekujemo izgradnju poduzetničkog inkubatora i reciklažnog dvorišta. Očekujemo i početak izgradnje pogona za sušenje voća i povrća upotrebom obnovljivih izvora energije, a investicija bi trebala zaposliti stotinjak ljudi – rekao je Grgačić te dodao i da su općinske poduzetnike oslobodili od obaveze plaćanja poreza za tvrtku za ovu godinu.

Nazočnima se obratio i Saborski zastupnik Josip Đakić.

– Lijepo vas je vidjeti na jednom mjestu, mnogobrojne poduzetnike, obrtnike, sve vas koji stvarate uvjete i puteve za bolju budućnost cijele općine Pitomača. Želja nam je da što više mladih završava fakultete te u budućnosti da se povlači više EU sredstava, kako bi naši poduzetnici i obrtnici bili konkurentniji na zahtjevnom tržištu – zaključio je on.

Priznanja  su primili zaslužni mještani // Foto: Matija Gudlin
Priznanja su primili zaslužni mještani // Foto: Matija Gudlin

Zlatnom plaketom Grb Općine Pitomača  nagrađena je Jasna Nemčević iz Pitomače, a Srebrnom plaketom Grb Općine Pitomača Zdravko Dijaković također iz Pitomače.

Poveljom općine Pitomača s likom Petra Preradovića nagrađeni su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Tomislav Petrić iz Virovitice, Vladimir Smiljanić iz Zagreba, Tomo Mrak iz Grabrovnice, Nada Šegregur iz Pitomače, Branka Nemet iz Pitomače, Željko Kovačev iz Pitomače, ŽRK Pitomača i NK Croatia iz Grabrovnice.

Svečanosti su između ostalih nazočili i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, zamjenik župana Zdravko Dijaković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, predsjednik HOK-a Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić i mnogi drugi.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tko ga se sjeća?

ePODRAVINA FLASHBACK Ovo morate vidjeti! Tulumi u legendarnom Jokeru još uvijek se pamte, a fotke otkrivaju jeste li bili tamo

Oni koji su izlazili početkom 2000-ih reći će kako je noćni život Koprivnice u to vrijeme "gorio". Brojni kafići...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×