18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dan pobjede – uz koprivničku fontanu upaljeni lampaši za nestale i poginule podravce i prigorce tijekom Domovinskog rata
D

Ne propustite

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kod središnjeg križa na koprivničkom gradskom groblju jutros su položeni vijenci. Počast poginulim braniteljima odali su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice te udruga proizašlih iz domovinskog rata. Nakon polaganja vijenaca, članovi Savjeta za branitelje Koprivničko-križevačke županije na koprivničkom Zrinskom trgu zapalili su kod fontane 152 lampaša, koji simboliziraju poginule i nestale u Domovinskom ratu s područja Podravine i Prigorja. 

Isto tako, u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na pročelju koprivničke Gradske vijećnice vijori se devet metarska hrvatska zastava. Radi se o zastavi koja se postavlja i na Kninskoj tvrđavi, a Podravkini branitelji nabavili su je iz Muzeja Grada Knina te će biti postavljena do nedjelje. Inicijativa je Podravkine Udruge branitelja realizirana u suradnji s gradskom koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te Grada Koprivnice.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×