31 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavnici Grada prisustvovali obilježavanju 66. godišnjice pada atomske bombe na Hirošimu
P

Ne propustite

Zamjenik gradonačelnika Dražen Pros i potpredsjednik Gradskog vijeća Ernest Forjan kao predstavnici Grada Koprivnice koji je član asocijacije “Gradonačelnici za mir” (Mayors for Peace), prisustvovali su  u subotu 6. kolovoza 2011. godine na obilježavanju 66. godišnjice pada atomske bombe na Hirošimu u Biogradu na Moru. Počasni gost obilježavanja ove obljetnice na biogradskoj rivi bio je japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshi Tamura sa suprugom Cikako, te brojni uzvanici.

U znak poštovanja svim dušama, žrtvama atomske bombe, kako je to običaj u Japanu, u more su spušteni lampioni koji su zaplovili kroz Pašmanski kanal.

 

Gradonačelnici za mir je mreža gradova službeno osnovana kao nevladina organizacija 1990. pri odjelu za javne informacije Ujedinjenih naroda, kao nevladina organizacija sa specijalnim konzultantskim statusom.
Gradonačelnici za mir zalažu se za potpunu zabranu nuklearnih oružja, podizanje svijesti građana o potrebi zabrane nuklearnih oružja, te potrebu za pronalaženjem trajnog svjetskog mira eliminirajući istodobno glad i siromaštvo. Ostali ciljevi mreže uključuju pomoć izbjeglicama koji su pogođeni lokalnim sukobima, jačanje ljudskih prava te zaštita okoliša.
Cilj je da do 2020 godine nuklearno oružje bude zabranjeno.

Mreža gradova Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace) trenutačno broji 4.540 gradova s preko 800 milijuna ljudi iz 150 zemlja i regija širom svijeta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

tragedija

FOTO U prometnoj nesreći život izgubio dobri duh Drnja i NK Tomislava, brojni prijatelji opraštaju se od Foke

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja je šokirala Podravinu poginuo je dobri duh Drnja i Nogometnog kluba Tomislav, Zdravko Štefanec,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×