33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pobjeda kadeta

FOTO Naši mladi rukometaši pobjedom u Koprivnici otvorili Europsko prvenstvo
F

Ne propustite

Mladi izabranici Luke Panze na otvaranju Europskog prvenstva ostvarili su pobjedu, kontrolirajući utakmicu i rezultat tijekom cijele utakmice.

Utakmicom između Hrvatske i Islanda jučer je u 19.30 počelo Europsko rukometno prvenstvo za kadete koje se održava u Koprivnici i Zagrebu.

U dvorani Gimnazije Fran Galović prije same utakmice prvenstvo je svečano otvoreno, a otvorenju su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, njegov zamjenik Ivan Pal te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. Prisutnima se obratio i predstavnik Europske rukometne federacije Leopold Kalin koji je također rukometašima zaželio puno uspjeha te se zahvalio domaćinu ovog Prvenstva.

Nakon ceremonijalnog dijela, moglo je početi ono zbog čega su svi došli u dvoranu – rukomet. Mladi izabranici Luke Panze na otvaranju Europskog prvenstva ostvarili su pobjedu, kontrolirajući utakmicu i rezultat tijekom cijele utakmice.

U prvom poluvremenu Island je uspio doći do vodstva samo u sedmoj minuti kada je rezultat bio 3:4 u njihovu korist, no Hrvatska je ubrzo preuzela vodstvo i u jednom trenutku su imali šest pogodaka razlike. Na odmor se otišlo s rezultatom 18:14 za Hrvatsku.

Drugo poluvrijeme nastavilo se u sličnom tonu. Island je dobrom igrom na početku uspio smanjiti na dva razlike (22:20), no naši rukometaši nisu ispuštali prednost. Konačan rezultat bio je 34:29, čime će svi u našem stožeru nedvojbeno biti vrlo zadovoljni.

U momčadi su se najviše istaknuli Ivan Martinović i Halil Jaganjac sa šest pogodaka, dok su vratari Radočaj i Panjan obranili zajedno 11 lopti.

Nakon prve utakmice nema mnogo vremena za proslavu pobjede jer novi ispit čeka već danas u 19.30 protiv Češke.

Europsko kadetsko prvenstvo, grupa C, 1. kolo:
HRVATSKA – ISLAND 34:29 (18:14)

HRVATSKA: Panjan 7 obrana, Radočaj 4 obrane, Špruk 2, Koncul, Martinovć 6, Strbad 5, Raguž, Lučin 2, Grahovac, Bahtijarević 2, Šarac 2, Jaganjac 6, Vusić 2, Miličević 3, Turčić 3, Curiš 1
Izbornik: Luka Panza

ISLAND: Scheving 5 obrana, Hallgrimsson 10 obrana; Vidarsson 2, Johansson 1, Masson 3, Gudmundsson, Johannsson, Krijstjasson 5, Sigurdsson 3, Valdimarsson 1, Einarsson 5, Osterberg 3, Sveinsson 4, Gretarsson 2, Kjartansson, Hauksson
Izbonik: Einar Gudmundsson

and

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×