25.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obrtnici postavili 7 zahtjeva budućoj vladi
O

Ne propustite

Predstavnici Hrvatske obrtničke komore na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su 7 zahtjeva koje postavljaju budućoj vladi, vezano uz obrtnike i obrtništvo. “Obrtnici žele da se njihov glas čuje.”, rekao je predsjednik HOK Koprivničko-križevačke županije, Zvonko Pecikozić.

Naime, HOK smatra da se stranke u svojim programima obrtnika gotovo i ne dotiču te od njih traže da prije izbora hitno odgovore kako i kada će riješiti zahtjeve obrtnika. Obrtnika u Hrvatskoj ima 90.000, a 120.000 ljudi je zaposleno u obrtima. Oni se svakodnevno suočavaju s nizom nepremostivih teškoća: neplaćanjem koje vodi u nelikvidnost, prevelikim troškovima poslovanja, visokim porezima te, kako smatraju, nepravednim statusom u odnosu na trgovačka društva.

Zahtjevi obrtnika su sljedeći: uvođenje financijske discipline na tržištu, obrazovanje bez alternative, jednakopravni položaj gospodarskih subjekata u poslovanju, sudjelovanje u oblikovanju gospodarske politike RH, povećanje konkurentnosti obrtništva, fleksibilnost korištenja radne snage i osnivanje Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Svoje zahtjeve poslali su i svim političkim strankama te na njih prije provedenih izbora – očekuju odgovore.


Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

opg harači

FOTO/VIDEO Bučino ulje, koštice s čokoladom i heljda Miroslava i Marina Haračija pravi su hit, a oni su duo iz snova: ‘Patentirali’ smo novi...

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Harači, registriranom u Močilama kraj Koprivnice, otac i sin, Miroslav i Marin, svakodnevno obrađuju čak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×