33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Derbi kola u Koprivnici: Slaven Belupo – Split 2:0
D

Ne propustite

Na koprivničkom Gradskom stadionu u 15 sati u utakmici17. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige Slaven Belupo – Split 2:0 (1:0). Split je na 3. mjestu s 31-im bodom, koliko ima i Slaven Belupo na 4. mjestu. Ovo je bila zadnja utakmica ove godine, prvenstvo se nastavlja u veljači.

Slaven Belupo nastupio je bez Benka, ozljeda ga je odstranila iz sastava.

2. minuta – Napucan obrambeni igrač Splita, domaći su reklamirali jedanaesterac. Nije bio, gostujući nogometaš napucan je u leđa.

4. minuta – Brezovec je htio uzeti loptu od Vitaića, koji ju je zadržavao nakon prekršaja u rukama. Vitaić je napravio nevjerojatan potez: laktom je udario Brezovca u čeljaust, a o kad je ovaj ustao, odgruno ga je i sudac Ljubičić je nakon gužve dao izravni crveni karton za ovaj ružan i krajnje nesportski potez. Zbog prigovora žuti karton dobio je i pričuvni vratar Zagorac na klupi.

8. minuta – Novi crveni karton za Splitovce. Dobio ga je na klupi trener Tonči Bašić, koji je utakmicu nastavio pratiti s tribine.

Izlazak momčadi // Foto www.koprivnica.net13. minuta – Pokušaj Splita nakon Slavenove dominacije, ali i iskazana nespretnost u šesnaestercu, a u protuanapadu Poljak je izmiješao obranu na lijevoj strani i nakon dva dodavanja i odbijanja uslijedio je mlaki udarac, koji je Vuković ukrotio.

15. minuta – Dobra akcija Splita završila je – zaleđem.

17. minuta – Silovito je pucao Grgić, ali nije pogodio okvir vrata.

18. minuta – Izvanredan udarac Marasa – pokraj gola.

21. minuta – Nakon prvog kornera na utakmici opet je pucao Maras, ali je Vuković loptu uhvatio.

30. minuta – Jako dobar prodor Splita, dva na dva, no Erceg je na kraju spriječen, ali je napravio i prekršaj pred golom Rodića.

1:0 BUŠIĆ U 24. MINUTI

24. minuta – Maras je snažno pucao u peterac, lopte se dokopao Bušić, Vuković je loptu odbio na nogu Bušića i onda bio nemoćan i Slaven Belupo od 24. minute vodi 1:0.

32. minuta – Sjajan prodor i trk Mujanovića po desnoj strani, gosti su izbacili u treći korner za domaće.

33. minuta – Žuti karton za nervoznog Križanca zbog prigovora. Vuković loptu viška u igralištu puca u susjedno dvorište. Puno nervoze u gostiju.

39. minuta – Križanac iz slobodnog udarca, prije kojeg je Poljak dobio žuti karton, puca u ruke Rodića, u kontri dobar prodor Mujanovića, izravno je pucao iz kosa, ali je Vuković bio spreman. Nije nezanimljivo na Gradskom stadionu, a sreća je da je čisti nogomet zamijenio ružnu stranu sporta, iako su Splićani, u cjelini, računajući i klupu, vrlo nervozni i više štete sami sebi nego što koriste.

43. minuta – Odličan udarac najaktivnijeg igrača na utakmici Brezovca pokraj desne stative Vukovićeva gola.

45. minuta – Glavica je promašio šansu utakmice, Vuković je obranio, padom i rukometnim odbijanjem lopte rukom, a onda od velike radosti ispucao loptu izvan igrališta i dobio žuti karton.

Nakon tri minuta produžetka Slaven Belupo završio je poluvrijeme vodstvom od 1:0.

2. POLUVRIJEME

46. minuta – Izmjena u splitskoj momčadi, Golubovića je u vršku napada zamijenio Čapin.

53. minuta – Nakon kornera skočio je Milardović, lopta je izbačena u korner, a nakon drugog ubačaja skočio je Erceg i raščistio. Split nije neaktivan i da je kompletan bila bi to ravnopravna utakmica. Slaven Belupo nije iskoristio svoje prigode u 1. poluvremenu, osim jedne, a u 2. poluvremenu prepustili su sredinu terena gostima i orijetnirali se na kontre. Iz kontre je pao i drugi gol.

Goran Mujanović brži od Mirka Hrgovića // Foto www.koprivnica.net2:0 MUJANOVIĆ U 59. MINUTI

59. minuta – Brezovec je gurnuo loptu Mujanoviću, koji je pretrčao pola igrališta ui zabio za 2:0.

Isključen je rezrevni vratar Zagorac. Isključen je s klupe služebni predstavnik Splita Željko Sučić, a onda i Križanac zbog prigovora i drugog žutog.

68. minuta – Čapin je promašio najbolju i jedinu zapravo prigodu Splita, pucao je preko gola.

77. minuta – Dobar golman gostiju Vuković obranio je slobodni udarac Poljaka. Split je temeramentom svoje terena i klupe napravio suicid u Koprivnici i pomogao Slavenu Belupu da postiže golove, jer nije jednostavno igrati  najrpije s jednim, a onda s dva igrača manje.

83. minuta – Brezovec izbjegao zaleđe, našao se sam pred Vukovićem. Je li ga Vuković zakačio, ili se Brezovec popiknuo, prema pregledu snimke bilo bi ovo drugo, mada…

Tri minute sudačke nadoknade nisu donijele izmjene. Slaven Bleupo 20 udaraca prema golu, Split četiri, Slaven Belupo 9 u okvir, Split 1, Slaven Belupo 9 kornera, Split ni jedan. Ostalo je 2:0, Split i Slaven Belupo izjednačili su se u gol-razlici, ali je Split zabio više golova, pa je ostao na 3. mjestu. U međusobnim susretima Slaven Belupo je bolji, ali plasman prema toj kategoriji određuje se tek na kraju prvenstva.

Gosti nisu poslali svojeg predstavnika na konferenciju za novinare. Što li su im bili krivi promrzli novinari samo oni znaju: i nakon utakmice jedan potez izvan fair playa.

Prorijeđeno gledalište u zadnjoj jesenskoj utakmici // Foto www.koprivnica.netUTAKMICA 17. KOLA MAXtv PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

SLAVEN BELUPO – SPLIT 2:0 (1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 1500. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek). Pomoćnici: Andrija Olujić (Zagreb) i Goran Pataki (Đakovo), četvrti sudac Tihomir Dejin (Donji Miholjac). Delegat: Damir Čilić (Vinkovci). Kontrolor: Dušan Kukić (Sisak).

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Purić, Grgić, Maras, Pilipović – Milardović, Brezovec – Mujanović (od 62. Jakšinić), Poljak (od 81. Brlek), Glavica (od 89. Havojić) – Bušić. TRENER: Roy Ferenčina.

SPLIT (4-2-3-1): Vuković – Radnić, Križanac, Budiša, Hrgović  (od 55. Rašić) – Vitaić, Šimić – Čop (od 71. Galović), Erceg, Baraban – Golubović (od 46. Čapin). TRENER: Tonči Bašić.

STRIJELCI: 1:0 Bušić (24.), 2:0 Mujanović (59.)

ŽUTI KARTONI: Poljak, Purić, Jakšinić (Slaven Belupo), Zagorac (na klupi), Križanac, Vuković (Split)

CRVENI KARTONI: Vitaić 4. minuta (udaranje u prekidu), trener Bašić (s klupe) u 8. minuti, Zagorac 61. minuta (pričuvni giolman, s klupe, drugi žuti), 62. službeni predstavnik Sučić, Križanac (65. drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Josip Brezovec (Slaven Belupo).

U nedjelju Hajduk – Zadar i Osijek – Istra 1961

Odigrano Lokomotiva – Inter 2:0, Lučko – Rijeka 1:1, Varaždin – Šibenik 2:1, Karlovac – Zagreb 3:3, Slaven Belupo – Split 2:0, Cibalia – Dinamo 2:2.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×