13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mala škola tolerancije

Udruga Bolje sutra podučila školarce empatiji prema s osobama s invaliditetom
U

Ne propustite

U razgovoru s učenicima  poučavalo ih se što je, a što nije ispravno u odnosu s djetetom s invaliditetom. Također, učenici su pokušali voziti invalidska kolica i koristiti štake.

Koprivnička Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra u petak je provodila aktivnosti kroz projekt Mala ŠKOLA tolerancije za različitosti, s ciljem edukacije i senzibilizacije djece i mladih bez teškoća u razvoju prema osobama s invaliditetom, kako bi se te osobe bolje razumjelo i proširilo znanje o njima te ih se socijalno uključilo.

U radionici za učenike od prvog do petog razreda nit vodilja je edukativna slikovnica/brošura Bontončić ili kako biti prijatelj svima, a u kojoj se opisuje kako se treba ponašati prema djetetu koje ima neku teškoću odnosno različitost.

U razgovoru s učenicima  poučavalo ih se što je, a što nije ispravno u odnosu s takvim djetetom. Također, učenici su pokušali voziti invalidska kolica i koristiti štake primjerene njihovom uzrastu, kako bi spoznali način  kretanja uz pomoć takvog pomagala i uz simulaciju prepreka. Primjerice, simulirali su kako je pokušati preko zamišljenog rubnika ili stepenice, prijeći cestu ili doći u zgradu koja nema dizalo.

Za učenike od šestog do osmog razreda namijenjena je edukativna brošura Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, s 18 pravila koja podučavaju kako s njima ispravno komunicirati.

Aktivnost je provedena u koprivničkoj OŠ Đuro Ester u 2. razredu povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a projekt je sufinanciran iz sredstava  pojedinačnih programa/projekata udruga građana iz gradskog proračuna za 2016. godinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još je dobro i prošao

“Majstor” dobro proslavio Praznik rada! Sjeo za volan s više od 2 promila, ostao bez novaca i vozačke

Praznik rada učinio svoje i neki su se ipak previše opustili. U kasnim večernjim satima 1. svibnja zaustavljen je 35-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×