22.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 1. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Počela izgradnja škole i dvorane u Sokolovcu
P

Ne propustite

U Sokolovcu je, kraj državne ceste Koprivnica-Križevci, u tijeku prva faza izgradnje škole i sportske dvorane. Konkretno, rade se temelji, rekao nam je načelnik Vlado Bakšaj.

– Ovo je prva faza, koju je pokrenula Općina, a vrijednost je 500 tisuća kuna. Izradit će se temelji za dvoranu i jedan mali dio koji je vezan za nadogradnju, koja će se izvesti u nekoj drugoj ili ostalim fazama, naravo u suradnji sa Županijom, koja će dalje preuzeti izgradnju tog objekta.

U planu je izgradnja dviju učionica i dva kabineta, proširenje restorana i kuhinje te izgradnja velike dvorane sa spremištima za sportske sprave i vanjsko igralište za rukomet i košarkašku. Za sada u Sokolovcu nemaju naznaka da će za to dobiti novac iz državnog proračuna, kaže načelnik Bakšaj i napominje da je cijela investicija vrijedna oko 10 milijuna kuna. Građevinska dozvola izdana je još 2007. godine. Na upit kada bi učenici mogli ući u novu dvoranu i prostorije bude li se išlo sada zacrtanim tempom, Bakšaj kaže:

– Po meni, ako bi se išlo takvim tempom, otprilike pet godina. Jedino ako se uspiju dobiti neka sredstva iz države, onda bi se to ubrzalo.

Škola u Sokolovcu ima oko 250 učenika, radi se u skučenim uvjetima i nastavu polaze u dvije smjene.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Joj, joj

Podravci “navalili” na policijski pritvor, čak troje vozača zbog alkohola noćas nije spavalo u svojim krevetima

Pune ruke posla s pijanim vozačima imali su policijski službenici u proteklih 24 sata. Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×