13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Tribina o kritičkom mišljenju u koprivničkoj knjižnici
T

Ne propustite

U srijedu, 11.4.2012. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) održat će se tribina “Kritičko mišljenje: od svakodnevnog života do znanosti” u okviru Koprivničke agore 21 – Kultura i obrazovanje u Koprivnici u kontekstu EU.

Gosti će biti mladi znanstvenici prof. dr. sc. Pavel Gregorić i mr. sc. Dragana Sekulić s Odjela za filozofiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Saša Ceci i dr.sc. Dario Hrupec s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. Oni će u dinamičnoj i interaktivnoj raspravi pokušati odgovoriti na pitanja: Što je kritičko mišljenje? Koje su pretpostavke kritičkog mišljenja? Koje su mu prepreke? Kako kritičko mišljenje proizlazi iz znanosti? Koja je zapravo korist od kritičkog mišljenja? Kako ga koristiti u svakodnevnom životu? Koliko bi svijet bio bolje mjesta kada bi svi mislili kritički?

Ovi mladi znanstvenici aktivni su u promociji znanosti, naglašavajući njezinu važnosti i ulogu u društvu. Inače, oko ideje znanstvenog pristupa svijetu temeljenog na činjenicama i razumu okupili su se brojni znanstvenici različitih struka – sociolozi, filozofi, psiholozi, pravnici, medicinari i dr. U Koprivnici gostuju filozofi i fizičari.

Dragana Sekulić diplomirala je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zadru, magistrirala logiku i metodologiju znanosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, piše doktorski rad s područja psihologije zaključivanja. Radi kao asistentica na Odjelu za filozofiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje predmete Strategije neformalnog zaključivanja i kritičko mišljenje i Logiku.

Pavel Gregorić diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, magistrirao i doktorirao filozofiju na Sveučilištu u Oxfordu. Izvanredni je profesor na Odjelu za filozofiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje povijest filozofije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×