15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka educira osnovnoškolce i roditelje o pravilnoj prehrani
P

Ne propustite

Podravka pokreće dvije edukacije na temu pravilne prehrane – jednu za učenike četvrtih razreda osnovnih škola, a drugu za njihove roditelje.

Ministarstvo zdravlja je prihvatilo kriterije za izradu jelovnika koji su napravili Podravkini nutricionisti, pozitivnim ocijenilo predloženi program edukacija, dostižnost postavljenih ciljeva i njihovog mjerenja te sukladnost s Akcijskim planom prevencije prekomjerne tjelesne težine. Jelovnike je osmislila direktorica Razvoja senzorike i nutricionizma Podravke Davorka Gajari čiji će tim i održavati edukacije za djecu i roditelje. 

‘Program edukacije obuhvaća dvije radionice, jedna za djecu svih četvrtih razreda, a druga za djecu tih istih razreda i njihove roditelje. Ciljevi obje radionice su poticanje sudionika na razmišljanje o svakodnevnoj prehrani, o tome što je hrana, što nam znači i kako se odnosimo prema njoj, na redovito konzumiranje školskih obroka, upoznavanje s osnovnim informacijama na deklaraciji prehrambenih proizvoda.’, pojašnjava Davorka Gajari.

‘Svjesni činjenice kako je zdrava i pravilna prehrana važna za osnovnoškolsku djecu, a prehrambena smo industrija, sasvim logičnim se nametnula ideja da kreiramo jelovnik za osnovnoškolsku djecu i na taj način ih usmjeravamo dobrim prehrambenim navikama. Podravka je oduvijek bila predvodnica trendova i stoga ne sumnjam kako će za ovaj, zdravi model prehrane osnovnoškolaca biti zainteresirane i ostale hrvatske škole.’, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Jedna radionica trajat će 45 min, a planirano ih je provesti po šest u svakoj koprivničkoj osnovnoj školi. Prve radionice se održavaju u Osnovnoj školi Đuro Ester.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×