15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Deset slijepih osoba kuhalo večeru za tridesetak gostiju
D

Ne propustite

U sklopu programa ‘Trebamo, hoćemo, možemo’ održana je posljednja aktivnost programa – deset slijepih osoba u tri dana su dobile zadaću pripremiti večeru za 30-ak gostiju.

‘Od samog planiranja menija, dogovora oko podjele poslova, nabavke namirnica, spremanja večere , postavljanja stola i pospremanja suđa. Svaki od 10 korisnika je dobio svoj zadatak kojeg je uz pomoć pratnje morao izvršiti.’, stoji u priopćenju Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Sve to obavljali su pod stručnim vodstvom tri profesorice defektolog peripatologinje koje su ih usmjeravale i educirale o međusobnoj komunikaciji i snalaženju u nepoznatim prostorima i situacijama.

120517-slijepi2Aktivnost je održana u Premanturi, odmaralištu Hrvatskog saveza slijepih, a večera je bila vrlo uspješna.

Novih 40 korisnika

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije provodila je program od 01. lipnja 2011. do 31. svibnja 2012.. Program je bio namijenjen članovima Udruge srednje i starije životne dobi koji su vid izgubili u kasnijoj fazi života, a s ciljem njihovog osposobljavanja za samostalnije kretanje te obavljanje svakodnevnih i socijalnih aktivnosti što je doprinijelo njihovoj uspješnoj resocijalizaciji i reintegraciji u društvo i život lokalne zajednice.

Završetkom ove aktivnosti programa uspješno je provedena prva godina njegove provedbe. Nakon podnošenja završnog izvješća nadležnom Ministarstvu, potpisat će se ugovor o nastavku financiranja druge godine provedbe u kojoj će sudjelovati novih 40 korisnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×