15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ipak i u Koprivnici
Z

Ne propustite

Zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Koprivnici ipak će biti osnovan. Unatoč prijašnjim inzistiranjima Grada Koprivnice da isti bude smješten na prostoru bivše vojarne, dogovor je ipak drugačiji, prenosi Radio Drava.

– Dogovoreno je da će sljedeće Gradsko vijeće, zajedno sa Županijom, osnovati HAZU u Koprivnici, rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak. 

Kao što je bilo i prvotno dogovoreno, prostor će osigurati Županija, a koprivnički Zavod HAZU-a bit će smješten u preuređenim prostorima stare interne u Zavodu za javno zdravstvo, kamo je trebao preseliti Centar za socijalnu skrb. Na pitanje zašto je Grad pristao na tu opciju, s obzirom da su ranije inzistirali da Zavod bude smješten u Kampusu, gradonačelnica je pojasnila:

– Zato jer bi preuređenje prostora koštalo, a sad imamo slobodni prostor. A kad definiramo svu strategiju oko Kampusa, onda ćemo razmišljati o drugom mjestu. Za mene mjesto nije toliko bitno mjesto koliko je bitna institucija.

Grad će prema ranijem dogovoru sufinancirati dio troškova novog Zavoda, poput plaće tajnice, a gradonačelnica Želježnjak očekuje da znanstveni Zavod u  Koprivnici profunkcionira početkom iduće godine.

Zanimljivo, Zavod HAZU biti će osnovan i u susjednim Križevcima. U križevačkom Zavodu Akademije trebala bi raditi dva djelatnika, prostor će osigurati Grad, a plaće država.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Loše prošao

Usamljeni 80-godišnjak javio se mladoj ženi na oglas za vezu, “izmuzli” su iz njega skoro 9000 eura

Jedan usamljeni 80-godišnjak postao je žrtvom prijevare nakon što se javio na oglas iza kojeg je stajao trojac s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×