19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pozvao ga u Koprivnicu

Mišel Jakšić poslao pismo premijeru: U vašem izboru posjeta Križevcima bilo je puno strančarenja i politikanstva
M

Ne propustite

Mišel Jakšić (SDP), v.d. gradonačelnika Koprivnice, poslao je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću (HDZ), jer ga je zasmetala činjenica što je premijer prošloga tjedna posjetio Križevce, a zaobišao je Koprivnicu.

Pismo je započeo riječima kako je s velikom radošću i zadovoljstvom pratio njegovu posjetu području Koprivničko-križevačke županije.

– Za našu Županiju dolazak Predsjednika Vlade RH, kao institucije, je važan događaj koji potiče određene pozitivne impulse i vibracije među žiteljima naše Županije. Istovremeno, zajedno sa svojim suradnicima iz koprivničke gradske uprave, ali i svekolike gradske politike, izražavam žaljenje što je u tom vašem posjetu bilo jako puno strančarenja, a da ne kažem politikanstva kad ste za odredište svoje prve premijerske posjete Županiji odabrali nesjedište Županije – oštar je Jakšić.

Dodao je da su u toj njegovoj odluci koprivnički mediji i političari prepoznali pokušaj namirivanja ambicija dva križevačka političara čija se politička zvijezda polako gasi.

Andrej Plenković u posjetu Križevcima // FOTO: Krizevci.hr
Andrej Plenković u posjetu Križevcima // FOTO: Krizevci.hr

– Obraćam Vam se kao prvi čovjek grada sjedišta naše Županije i ne bih ulazio u nikakve lokalne unutarstranačke probleme Vaše stranke. Namjera mi je da Vam upravo kao instituciji premijera skrenuti pažnju na to da je uvažavanje političkih institucionalnih regula ispred i iznad bilo kakvog strančarenja. Grad Koprivnica je centar i središte Koprivničko-križevačke županije koji svojom ekonomskom snagom, ali i drugim ostvarenjima daleko nadilazi veličinu koju ima u udjelu ukupnog broja stanovnika Republike Hrvatske – poručio je Jakšić premijeru.

Nastavio je da uz to, gospodarstvo Koprivnice čini 77 posto neto dobiti, 72 posto izvoza, 51 posto prihoda i 52 posto radnih mjesta ostvarenih u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije.

– U Koprivnici posluje jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarskih subjekata, Podravka u čijem je sastavu i Belupo, skandinavske mulitinacionalke Hartmann i Carlsberg te jedna od najboljih hrvatskih banaka Podravska banka. Dičimo se našim malim i srednjim poduzetništvom i obrtništvom koje ostvaruje sve bolje rezultate te dosegnutim društvenim standardima – npomenuo je Jakšić te za ilustraciju naveo nekoliko pokazatelja:

Dan obrtnika
Mišel Jakšić mišljenja je da je premijer izbjegao razgovor o Podravki // Foto: Mario Kos

U Koprivnici je cijena vrtića među najnižima u Republici Hrvatskoj, sva djeca imaju mjesto u vrtiću, subvencioniramo osnovcima udžbenike uz besplatne bilježnice, a svi naši redovni studenti dobivaju stipendiju. U Koprivnici se isto tako nalazi sjedište Sveučilišta Sjever, državnog sveučilišta.

– To su argumenti zbog kojih ste u prvoj radnoj, premijerskoj posjeti našoj Županiji trebali posjetiti i sjedište naše županije. Pred kraj izražavam nadu da niste zaobišli Koprivnicu da ne bi morali razgovarati o Vladinom pogledu na budućnost naše Podravke, o zaustavljenom projektu naše koprivničke pedijatrije, dugo očekivane obrtničke škole, novih osnovnih škola i brze ceste. Poštovani Premijeru, ovim Vas putem pozivam u našu Koprivnicu nama celog sveta prestolnicu – poručio je Jakšić.

Dodao je kako vjeruje da će prihvatiti ovaj naš otvoreni i prijateljski poziv.

– Mi ćemo Vas u našoj Koprivnici, gradu sa srcem, dočekati raširenih ruku u radnom i prijateljskom duhu kao i svakog dobronamjernika bez ikakvog strančarenja apsolutno poštujući funkciju, instituciju i građane ove zemlje koju Vi predstavljate. Svojim prihvaćanjem ovog poziva ćete pokazati da nema bitnijih i manje bitnih gradova u našoj zemlji, da i u stvarnosti realizirate ideju o ravnomjernom razvoju ove zemlje. Vaše bi prihvaćanje poziva bio najbolji dokaz da poštujete rezultate koje gradovi i građani i izvan Zagreba ostvaruju. Za kraj, Vama osobno želim ugodne i radosne nadolazeće blagdane i sretnu te puno uspješniju narednu godinu – zaključio je Jakšić svoje pismo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×