11.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Đurđevačkoj gimnaziji prihvaćen projekt na EU Comenius natječaju
Đ

Ne propustite

Nova školska godina započela je dobrim vijestima za gimnazijalce đurđevačke gimnazije. Na natječaju za Comenius multilateralna partnerstva za 2012.godinu, Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je školski projekt „W.A.T.E.R.“ (We all treasure elements and resources / Mi svi cijenimo (prirodne) elemente i izvore).  Ovaj projekt, koji će se baviti temom pitke vode i njenih prirodnih izvora u našem kraju, omogućiti će nastavnicima i učenicima suradnju s njihovim kolegama i vršnjacima iz zemalja partnera- Rumunjske, Turske, Francuske,Grčke i Portugala.

Osim što će tokom dvije godine, koliko traje projekt, intenzivno provoditi upitnike, ankete i pokuse, izmjenjivati podatke i materijale s partnerima, pisati izvještaje, članke i izrađivati web materijale, nastavnici i učenici će imati priliku otputovati u zemlje partnere. Za sve aktivnosti kojima će se škola baviti od rujna ove do rujna 2014.godine, Agencija za mobilnost dodijelila je financijska sredstva u iznosu od 22,500.00 €.

U gimnaziji je već sastavljen tim od sedmero nastavnika i dvanaestero učenika pod vodstvom koordinatorice profesorice Ane Huzjak Kišivan.  Već u studenom ove godine dio tima će otputovati na prvi susret u grad Brailu u Rumunjskoj, gdje će provesti tjedan dana. Prvi susret biti će usmjeren na upoznavanje partnera, izradu karte prirodnih izvora u našem kraju, ilustriranje osnovnih činjenica o vodi te planiranje daljnjih aktivnosti i susreta.

– Cilj svakog Comenius projekta je, između ostalog, potaknuti međunarodnu suradnju i mobilnost učenika i nastavnika, potaknuti učenje stranih jezika i razvoj novih inovativnih sadržaja te unaprijediti kvalitetu obrazovanja nastavnika i stoga nam je izuzetno drago što će sve to imati priliku iskusiti i učenici i nastavnici naše gimnazije. Ove dvije godine biti će vrlo zahtjevne i izazovne za sve uključene, no uvjerena sam da ćemo uspješno ostvariti sve zadane ciljeve na dobrobit naše škole i lokalne zajednice – kazala nam je ravnateljica škole profesorica Nevenka Lončar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×