15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suša u Podravini: šteta od 170 milijuna kuna
S

Ne propustite

Nakon dva proglašenja elementarnih nepogoda od suše, kojima su obuhvaćena područja sva tri grada i 22 općine, komisije za procjene šteta u općinama i gradovima počele su svoj posao, a iz Koprivničko-križevačke županije odaslana je u Zagreb prva gruba procjena o 170 milijuna kuna nastalih šteta.

– Sada je u tijeku druga procjena, znači izlazak povjerenstava općina i gradova na teren i njihov prikaz realnog stanja, što mislim da će biti puno veće i puno više procijenjeno nego što sam rekao od ovih 170 milijuna kuna. Oni sad kroz nekih 40 dana budu napravili tu procjenu, poslali prema nama, zbrojit ćemo sve u te tablice, obrasce i poslati prema Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu financija, a kakva će biti njihova odluka, nije više na nama, u našoj nadležnosti – izvijestio je pročelnik za poljoprivredu Denis Maksić.

Suša je najžešće pogodila usjeve na lakšim, pjeskovitim tlima uz Dravu, gdje se šteta penje i do sto posto, dok je značajno manja na težim glinastim tlima, a pogotovo na parcelama kojima je zbog gnojidbe stajnjakom stvoren sloj koji je zadržavao vlagu.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×