17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

SPORTSKI ZAPIS IZ POVIJESTI // Andrijana Budimir dobiva hrvatsku putovnicu
S

Ne propustite

Iz 2003. godine jedna zabilješka o dolasku nove igračice, u koju se polagalo puno nade. Tekst će vas podsjetiti na neka davno zaboravljena rukometna imena, ali i na neka koja danas dominiraju hrvatskim i europskim rukometom.

”Prošlog ponedjeljka i utorak u Koprivnici je boravila i Andrijana Budimir, kojoj će u prvoj polovici srpnja biti izdana hrvatska osobna iskaznica i hrvatska putovnica i imat će dvojno državljanstvo. Procedura je malo dulje trajala, budući da je njeno prijavljeno mjesto boravka bilo u mjestu rođenja u Osijeku, pa je trebalo srediti i taj ”prijelaz”. Budimir je repezentativka SiCG i igrat će na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Budimir i Rumunjka Gîlca dolaze u Koprivnicu 27. srpnja, kako bi se 28. srpnja pojavile na prozivci prvog trenera Nevena Hrupeca.

Andrijana Budimir - poziranje za časopisPodravka Vegeta je na taj način zaključila dolaske-odlaske. Kvalitetne su prinove Budimir i Gîlca te povratak Mirande Tatari iz TVIN Trgocentra. Odlaskom Pense, a nedolaskom Golubić, stvara se problem potrebne dvojnosti na desnom krilu. Renata Hodak neće moći izdržati prijateljske utakmice, prvenstvo, međunarodne utakmice i reprezentativne nastupe sama na toj poziciji. Na dosadašnjim utakmicama odmjenjivala ju je Tarle, koja je predviđena za kružnu napadačicu. Tu je prvi manjak. Drugi manjak još jedne ljevakinje je na desnom vanjskom, gdje je jedina ”klasična” Gabriela Hobjila. Doduše, i ostale vanjske mogu se izmjenjivati na tom mjestu, ali to su dešnjakinje. Pozicija srednjeg vanjskog ostat će na mladoj Mirandi Tatari, mada to može odigrati i Budimir, ali to znači podizanje razine sigurnosti i učinka Marije Čuljak, jer Kristina Franić je premlada da bi joj klub smio na leđa natovariti teret odgovornosti glavnog organizatora igre. Iskustva na srednjem vanjskom baš i nema previše.

Pogled s tribina je takav: Podravka Vegeta, bez obzira na prijetnje pojačanjima koje dolaze iz Salonaštita i već klasičnog rivala Lokomotive, za domaće prvenstvo ne bi trebala imati straha. Malo jače utakmice u Europi (a bit će proba) pokazat će je li sadašnji kadar dovoljan. Nikoga ne potcjenjujmemo, ali treba biti budan.

Takva situacija nalaže ubrzani rad na podizanju individualne kvalitete mladih igračica, a osim krila i golmanica, doduše nikoga ne isključujemo, sve su igračice u godinama uspona. Možda ne zaokret, ali buđenje svakako, potrebno je u cjelokupnoj natjecateljskoj strukturi. Tribine neće oprostiti eventualno stagniranje talenata koji su upravo zbog talenta očitanog po stručnjacima došli u Koprivnicu. Zato se sa zanimanjem prati rekonstrukcija struke u klubu. Susjed i konkurent u proračunu, Slaven Belupo, taj je potez učinio. Odlično funkcionira.

Fotografije Andrijane Budimir su iz poziranja za jedan beogradski časopis, što ih je ustupila autoru.

Napisao 2003.: Ivo Čičin-Mašansker

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uoči Praznika rada

FOTO/VIDEO Gazde napravili pravi tamburaški spektakl, svojim hitovima dirnuli Koprivničance u dušu

Gazde su jedan od onih bendova za koji se čini da su na sceni cijelu vječnost, a danas su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×