15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Duel Jeđuda i Vesne Želježnjak oko Renesansnog festivala
D

Ne propustite

Odluka o uklanjanju drvenih instalacija s područja gradskih bedema, mogla bi ugroziti jedan dobar turistički proizvod po kojemu je Koprivnica postala poznata ne samo diljem Hrvatske već i u regiji. Rekao je to na sjednici gradskog vijeća laburist Dragutin Jeđud osvrnuvši se tako na nalog konzervatora, koje je – kako je rekao, nakon šest godina održavanja manifestacije angažirao ravnatelj muzeja.

Spočitnuo je gradonačelnici, koja je ujedno i predsjednica Turističke zajednice, da svojim djelovanjem ugrožava Renesansni festival.

– Bojim se da ćete pomalo početi zabijati čavao u lijes. Ovo je premala sredina da to ne bi pamtila – rekao je Jeđud.

– Struka se mora poštivati. Ja vam ovdje odgovorno tvrdim da Renesansni festival nije došao u pitanje. I sigurno je da ćemo ga razvijati na dobrobit ne samo građana Koprivnice već i cijele Hrvatske – uzvratila je Gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Inače, Jeđud je rekao da je Renesansni festival u konkurenciji da bude jedna od pet turističkih manifestacija koje će Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica brendirati za iduću godinu, no boji se da će stotinjak tisuća kuna, koliko košta naloženo izmještanje drvenih instalacija s bedema, ugroziti održavanje festivala.

izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×