Originalni kulinarski sadržaji i ekološki način posluživanja jela i pića na koprivničkom Renesansnom festivalu zaplijenili su veliku pažnju sudionika međunarodne konferencije, održane na nedavnom velikom međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam u Poreču.
Osnovna tema skupa bila je organizacija manifestacija u Istri s naglaskom na kulinarski segment. Uz predavače iz Italije i Slovenije i domaćine iz Instituta za razvoj poljoprivrede i turizma Istre, jedini govornik iz preostalih dijelova Hrvatske bio je direktor Turističke zajednice Koprivnica Renato Labazan.
Predstavljajući Renesansni festival kao jednu od hrvatskih Top manifestacija, Labazan se posebno osvrnuo na korištenje i brendiranje koprive, na vrlo bogate i raznovrsne jelovnike bazirane na originalnim renesansnim receptima, na posluživanje pića u ručno rađenim kriglama i nekorištenje plastike te atraktivna kulinarska natjecanja.
Na panelu u okviru konferencije primjer Renesansnog festivala istaknut je kao put kojim trebaju krenuti i istarske manifestacije kojih je godišnje čak 1760, a posebice one kulinarskog tipa kojih je više od 170.
Rijetki je primjer da proizvod iz turistički nerazvijenog dijela Hrvatske postaje primjer organizacije događanja na turistički najrazvijenijem području zemlje, što je još jedna potvrda kvalitete, originalnosti, atraktivnosti i sve veće prepoznatljivosti Renesansnog festivala i njegovog doprinosa razvoju turizma Koprivnice i Podravine.