18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uz bok europskim gradovima // Gradonačelnica u Aachenu na potpisivanju ugovora za projekt DYN@MO
U

Ne propustite

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, otputovala je u pratnji suradnika u njemački Aachen, na svečano potpisivanje ugovora kojim započinje do sada najveći i najzahtjevniji projekt u kojemu sudjeluje naš grad.

Riječ je o projektu CIVITAS DYN@MO, a osim predstavnika gradova koji provode projekt (Aachen, Gdynia, Palma de Mallorca i Koprivnica), svečanosti će nazočiti članovi europskog i njemačkog parlamenta, koji će također sudjelovati u panel diskusiji na temu održivog gradskog prometa u Europi danas i sutra.

Projekt DYN@MO provodi se u okviru europskog programa istraživanja i razvoja FP7, u sklopu mreže gradova održivog prometa CIVITAS. Tijekom projekta, Koprivnica će s lokalnim partnerima radit na šest mjera i prihodovati blizu milijun eura. Mjere obuhvaćaju uvođenje gradskog prijevoza električnim autobusom, car-sharing sustav električnih automobila za gradske ustanove i poduzeća, izradu Plana održive mobilnosti i plana mobilnosti za sveučilišni kampus nulte emisije CO2, kao i projekt intermodalnog željezničko-autobusnog terminala.

Do sada je u projektima sudjelovao 61 grad, a u ovom četvrtom krugu natječaja pridružiti će im se još četiri, od kojih je jedan i Koprivnica. Ovime Koprivnica potvrđuje svoj ugled grada koji sustavno i djelotvorno radi na poboljšanju prometne održivosti, što je prepoznato izvan granica naše zemlje, a provođenjem mjera u projektu CIVITAS DYN@MO uvrstiti će se među najnaprednije gradove u Europi i postati centar izvrsnosti za našu širu međunarodnu regiju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×