18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HDZ-ov kandidat

Krešimir Papac: Koprivnica ne ide u dobrom smjeru i u velikim je problemima, kao gradonačelnik želim potaknuti zajedništvo svih Koprivničanaca
K

Aktualni gradonačelnik napada novi porezni sustav i porez na nekretnine, a odnos ove gradske uprave prema poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvu je takav da su prošle godine povećali porez na tvrtku tri puta, rekao je Krešimir Papac.

Ne propustite

Gradski odbor HDZ-a Koprivnice predstavio je svoje kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike. Na izbore će tako kao potencijalni gradonačelnik izaći Krešimir Papac, dok su za njegove zamjenike kandidirani Ivica Suvalj i Sonja Celiščak. Njih je podržala i Mreža nezavisnih lista, HDZ-ov partner na izborima.

Pravnik Krešimir Papac izjavio je da se odlučio na kandidaturu zato što smatra da ga je njegovo životno iskustvo pripremilo za takvu odgovornost.

– Za mene ovo predstavlja jedan izazov jer volim djelovati i raditi u situacijama kada to možda i nije lagano. Mislim da to dokazuje i moje djelovanje 90-ih kada sam kao mlad čovjek prihvatio mjesto zapovjednika koprivničke policije, i to u ratnim uvjetima, i zapovijedao sam najboljom policijom u Hrvatskoj – rekao je Papac.

Foto: Matija Gudlin

Njegovo djelovanje kao gradonačelnika išlo bi u smjeru jačanja zajedništva građana, zajedničkog donošenja važnih odluka.

Želim objediniti i povezati sve generacije Koprivničanaca, jačati zajedništvo, posebno u idejama, vizijama i kompetencijama, i objediniti sve one koji se žele uključiti za dobrobit i razvoj našeg grada. Smatram da toga dosad nije bilo dovoljno. Nastojat ću da se prije svake odluke značajne za boljitak i razvoj grada sučele sva mišljenja, a tek onda da se donose odluke. Za raspravu sam prije donošenja odluka, a ne nakon, kao što je često u Koprivnici slučaj – napomenuo je Papac.

HDZ-ov kandidat također je zabrinut za stanje gradskih financija, a komentirao je i nedavne izjave zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišela Jakšića o porezu na nekretnine.

– Grad ne ide u dobrom smjeru, stagnira. Koprivnički proračun je u velikim problemima. Aktualni gradonačelnik napada novi porezni sustav i porez na nekretnine, a odnos ove gradske uprave prema poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvu je takav da su prošle godine povećali porez na tvrtku tri puta, za 300 posto. Nova hrvatska vlast je taj porez ove godine ukinula – ističe on.

Jedna od tema koju je nemoguće izbjeći je Piškornica, o kojoj u načelu nema ništa protiv, no smeta mu način na koji se odlagalište koristi.

– Piškornica je osjetljivo pitanje. Negdje moramo odlagati smeće, no mi ćemo se boriti da se na nju ne dovozi otpad iz ostalih dijelova Hrvatske – komentirao je Papac.

Njegovi zamjenici smatraju da imaju znanje i osobine u svojim područjima kako bi provodili dobru politiku u pripadajućim sektorima. Tako je mlada ekonomistica Sonja Celiščak navela da joj je cilj osmisliti način na koji će privući mlade da ostanu u Koprivnici, a to bi učinila, između ostaloga, i osnivanjem odjela za mlade koji bi brinuo o njihovim potrebama od školovanja pa do zaposlenja. Ono što želi promijeniti je i apatija mladih u vezi politike.

Foto: Matija Gudlin

Smeta mi što se mladi stalno žale, a ništa ne poduzimaju. Želim ih potaknuti da se aktiviraju u politici i pokrenu promjene – izjavila je.

S druge strane, nezavisni Ivica Suvalj zbog svog dugogodišnjeg iskustva kao odgajatelj i vjeroučitelj smatra da može donijeti pozitivne promjene u sektor obrazovanja i školstva, a jedan problem je istaknuo kao prioritet.

– Oko važnih tema se moraju usuglasiti sve političke opcije jer u gradu nema naših i vaših, tu su samo građani Koprivnice. Jedna od takvih tema je i jednosmjenska nastava, treba uprijeti sve snage da to ostvarimo. To bi bio veliki boljitak za naše obitelji, našu djecu i roditelje, više slobodnog vremena, kvalitetnije aktivnosti… Otvara se more stvari – uvjeren je Suvalj.

Čelnik koprivničkog ogranka HDZ-a Goran Kovačić najavio je da će izborna lista biti objavljena tijekom travnja, a HDZ će imati samostalnu listu, kao i Mreža, napomenuo je predsjednik njihovog koprivničkog ogranka Miljenko Flajs.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×