18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U srijedu tribina Agore 21 o novoj knjižnici u Koprivnici
U

Ne propustite

Nakon trinaest održanih okruglih stolova i tribina u prošloj godini, u srijedu, 27.2.2013. započinje ovogodišnji ciklus Koprivničke agore 21 i to tribinom Nove knjižnice u Koprivnici: ususret knjižničnom ogranku i sveučilišnoj knjižnici u kompleksu Kampus.

Tribina će se održati u srijedu, 27.2.2013. u 10.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. katu). Neposredan povod je skorašnje raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumentacije za knjižnice koje će dijeliti zajednički objekt u kompleksu Kampus. Sudjelovat će predstavnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica, Medijskog sveučilišta i koprivničke Gradske uprave, a pozivaju se svi zainteresirani stručnjaci i ostali građani da se uključe u raspravu. Glavne teme izlaganja bit će: vizija i uloge novih knjižnica u razvoju Koprivnice; knjižnični ogranak – dislociranje manjeg dijela fonda i usluga Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” (Koprivnici i nadalje treba nova gradska knjižnica); sveučilišna knjižnica – uska povezanost s razvojem Sveučilišta u Koprivnici; kako mogu dva tipa knjižnica koegzistrati u istom objektu?

Nakon ove tribine inicijatori i organizatori Koprivničke agore 21 – Knjižnica, Muzej i Pučko otvoreno učilište najavljuju čitav niz novih tribina i okruglih stolova, koji će se između ostaloga baviti temama poput  „Lokalni izbori u Koprivnici – stav prema kulturi i obrazovanju”, „Spomenik braniteljima”, „Ostati ili otići iz Koprivnice”, „Visoka tehnologija i kultura” , „Inovativni pristupi obrazovanju” i dr.

KOPRIVNIČKA AGORA 21 – Kultura i obrazovanje u Koprivnici u kontekstu EU : Ciklus okruglih stolova, predavanja i tribina  INICIJATIVA je ravnatelja koprivničkih institucija u kulturi – Knjižnice, Muzeja i Pučkog otvorenog učilišta. CILJEVI: potaknuti javnu raspravu o potencijalima koprivničke kulture, institucija u kulturi i stručnjaka u razvoju Grada u promijenjenom društvenom  okruženju 21. stoljeća; jačati i razvijati partnerstvo ustanova u kulturi i svih zainteresiranih pojedinaca i institucija, lokalne uprave i samouprave; pravodobno i kvalitetno pripremati se za apliciranje na natječaje za EU fondove. CILJANA PUBLIKA: svi zainteresirani građani, stručnjaci, predstavnici udruga, turističkih zajednica,  javne uprave i samouprave, službi, ureda i agencija za fondove EU, medija i drugi. POKROVITELJSTVO: Grad Koprivnica.

Budući da je svrha Koprivničke agore 21 uključiti najširu javnost u pitanja kulture i obrazovanja u našem gradu, prijedlozi tema budućih javnih rasprava mogu se slati i na  e-mail: kcagora21@gmail.com.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×