24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Velike obljetnice

FOTO Udruga Kopriva proslavila petu godišnjicu i treći rođendan eko vrtova
F

Trenutno su kapaciteti projekta u potpunosti popunjeni, a sugrađani koji se žele pridružiti morat će pričekati oslobađanje nekih od parcela.

Ne propustite

Koprivnička inicijativa volontera i aktivista 1. svibnja obilježila je petu godišnjicu od osnivanja 2012. godine.

– Osvrćući se na proteklih pet godina, u kojima je Kopriva provela zaista mnogobrojne aktivnosti, slobodni smo zaključiti da je ova udruga, koja je započela kao jednostavna i spontana inicijativa, svakako opravdala svoje postojanje i dokazala se kao jedna od najaktivnijih i najinovativnijih volonterskih organizacija u našem gradu – kažu iz udruge.

Povodom te jubilarne godišnjice članovi udruge su se prigodno, zajedno s korisnicima njenog najvećeg projekta Zajednički eko vrtovi, okupili pod novoizgrađenom sjenicom na vrtovima u nedjelju 30. travnja i zajedno proslavili obljetnicu udruge i treći rođendan Zajedničkih eko vrtova.

Tom prilikom za vrhunski roštilj pobrinuo se križevački chef Nenad Orak, finalist prve sezone showa ‘3, 2, 1, kuhaj’, za osvježenje Carlsberg Croatia, dok su se za deserte mahom pobrinule vrtlarke, tako da su svi prisutni mogli uz druženje i zabavu zaista uživali.

Foto: Udruga Kopriva

– Sam projekt Zajednički eko vrtovi tako je krenuo u svoju četvrtu sezonu, koja bi, vjerujemo, trebala biti najuspješnija do sada. Vrtlari su sve opušteniji, ali i iskusniji. Svoje gredice održavaju s velikim trudom, tako da se može očekivati i značajan prinos plodova voća i povrća – kažu iz Udruge

Nakon već nekoliko zajedničkih akcija poput nezaobilazne košnje, sadnje voćaka i bobičastog voća zahvaljujući donaciji Grada Koprivnice, te izgradnje sjenice, u ostatku sezone planiraju se još mnoge zajedničke aktivnosti, od onih edukativnih pa do izgradnje kompostnog wc-a, novih alatnica, ograde i sličnog.

Trenutno su kapaciteti projekta u potpunosti popunjeni, a sugrađani koji se žele pridružiti morat će pričekati oslobađanje nekih od parcela.

Udruga Kopriva, uz aktivnosti koje provodi s vrtlarima, i dalje provodi projekte poput video produkcije Kopriva.tv, lokalnog volonterskog centra Volonterski centar Koprivnica gdje se planiraju skorašnje akcije poput manifestacije Hrvatska volontira, te Dana otvorenih vrata udruga.

– Za provođenje raznovrsnih aktivnosti i ostvarenje novih ideja svakako su dobrodošli svi ljudi, bez obzira na dob, koji su željni stvarati sadržaj za opće dobro kroz volontiranje u organizaciji kojoj je vizija djelovanja od samog početka bila organizirano okupljanje pro aktivnih pojedinaca željnih dobrovoljnog rada za zajedničko dobro i stvaranja novih, inovativnih sadržaja – kažu iz Udruge

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje i sport

FOTO Plazma Sportske igre mladih u Koprivnici su okupile tisuću učenika osnovnih škola, evo tko ide na završnicu

Na sportskom igralištu u sklopu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski okupilo se gotovo tisuću učenika osnovnih škola s područja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×