19 C
Koprivnica
Nedjelja, 28. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dječja predstava

Hrabri mornar Popaj, Oliva i Ćaknuta koka dolaze u Domoljub
H

Predstava Popaj na vrlo duhovit način približava djeci ljepotu hrvatskih otoka, ali i vrijednosti i vrline kao što su skromnost, hrabrost i poštenje.

Ne propustite

U petak, 19. svibnja, u Domoljubu gostuje zagrebačko kazalište Tvornica lutaka sa zabavnom predstavom Hrabri mornar. U predstavi glume Filip Detelić, Petra Težak i Mario Kovač, dok režiju potpisuje Petra Radin.

Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto poto želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako još pridodamo oluju i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava i malima i velikima.

Popaj je lik iz stripa i crtanog filma, mornar kojeg vole i veliki i mali. Nezaobilazan je dio djetinjstva naših roditelja, baka i djedova. Rođen je 1929. godine u stripu Kazalište u naprstku kao sporedni lik. Nakon par epizoda, autor ga ostavlja u zaborav, međutim, obožavateljima se toliko svidio taj grubi i smiješni mornar, da su tražili njegov povratak. Od tada je njegov autor Segar često koristio Popaja za najsmješnije gegove, a zatim ga i preuzeo kao glavni lik, te nazvao strip po njemu.

Svima je bilo zabavno gledati simpatičnog mornara s istetoviranim sidrom na podlakticama i neizbježnom lulom od kukuruzovine u ustima kako jednim potezom lansira u nepoznato grubijana Badžu ili digne kuću u zrak malim prstom, padne na glavu s petog kata i ostane čitav.

Predstava Popaj na vrlo duhovit način približava djeci ljepotu hrvatskih otoka, ali i vrijednosti i vrline kao što su skromnost, hrabrost i poštenje.

Ulaznice po cijeni od 20,00 kn možete rezervirati na telefon 222-390 ili na e-mail kultura@pou-kop.hr

Blagajna Domoljuba je otvorena radnim danom od 7:30-19:00 sati, a ulaznice su u prodaji od 5. svibnja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zabavljamo se

FOTO/VIDEO Treći dan RockLivea za pamćenje, Kampus je pun, a uz dobru zabavu dočekat ćemo i zoru

Treći je i posljednji dan ovogodišnjeg festivala RockLive u koprivničkom Kampusu. Odlični bendovi i dobra atmosfera potrajat će -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×