16 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila projekt „TehnoBahn znanja“ Obrtničke škole Koprivnica
A

Ne propustite

Agencija za mobilnost i programe EU i na ovogodišnjem je natječaju prihvatila Leonardo da Vinci projekt Obrtničke škole Koprivnica pod nazivom „TehnoBahn znanja” te je odobrila financijsku potporu od gotovo 14 tisuća eura za njegovu realizaciju.

Riječ je o petom projektu mobilnosti Obrtničke škole koji se provodi u okviru Programa za cjeloživotno učenje, a u sklopu kojega će petero učenika smjera elektrotehničar i troje učenika smjera tehničar za računalstvo u pratnji jednog profesora u veljači 2014. godine dva tjedna obavljati stručnu praksu u tehnološkom centru tvrtke Vitalis mbH iz Leipziga u Njemačkoj, gdje će upoznati nova tehnološka dostignuća iz područja elektrotehnike i računalstva te ih osobno isprobati i usvojiti.

Obrtnička škola Koprivnica u ovom je natječaju vidjela priliku da se zainteresiranim učenicima, koji će se odabrati početkom iduće školske godine, pruži mogućnost dodatnog usavršavanja u struci.

Uz profesionalne vještine i stručna znanja, učenici će ovim projektom moći unaprijediti i svoje društvene, komunikacijske i jezične vještine. Tijekom njihova dvotjednog boravka, uz obavljanje stručne prakse u Leipzigu, učenici će svoje slobodno vrijeme posvetiti i razgledavanju kulturnih znamenitosti Leipziga i Berlina u kojem će provesti dva dana vikenda. U ostvarenju svih ovih ciljeva Školi će pomoći partner ustanova VITALIS Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte mbH koja se ovakvim projektima bavi već dugi niz godina.

Zanimljivo je naglasiti da se projekt Obrtničke škole Koprivnica po broju bodova našao na 4. mjestu od ukupno 22 odobrene prijave na ovaj natječaj te se tako našao u društvu priznatih privatnih škola koje su zasjele na vrh.

Na mrežnim stranicama Agencije mogu se vidjeti ostale informacije o ovome natječaju: http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=513.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×