33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Knjižnica // U subotu će obilježiti Dan pismenosti
K

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica ove će subote, 7. rujna zajedno s građanima obilježiti 8. rujna, Međunarodni dan pismenosti.

Taj se dan obilježava od 1967. godine sa svrhom promicanja važnosti čitanja i pismenosti u životu pojedinca i društva u cjelini. Ovogodišnja tema je Pismenost za 21. stoljeće. Tim povodom koprivnička knjižnica organizira nekoliko događanja.

Središnji događaj Uberi priču odvijat će se na terasi ispred Knjižnice i u Gradskom parku s početkom u 11.00 sati, u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava od 2005. godine s ciljem poticanja čitanja te upoznavanja najmlađih s domaćim autorima. Akcija Uberi priču već je nekoliko godina vrlo popularna među djecom i roditeljima i u našem gradu. Ove godine djeca će moći „ubrati” slikovnice našeg zavičajnog autora Božidara Prosenjaka, kao i slikovnice Sanje Lovrenčić koja će gostovati u programu zajedno s klaunesom Pemzlom Žm (Nikolinom Manojlović –Vračar).

Poduka u informacijskoj pismenosti Osobni knjižničar namijenjena članovima Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije održat će se u Knjižnici na 1. katu s početkom u 11.00 sati. Uz voditelja programa, knjižničara Petra Lukačića, oni će učiti kako pretraživati i vrednovati informacije na internetu.

U Dječjem odjelu s početkom u 10.00 sati održat će se podjela nagrada najuspješnijim sudionicima ljetnog kviza znanja „Provjeri svoj eko IQ”. Kviz se provodio u srpnju i kolovozu na web stranici knjižnice, a u okviru projekta Zelena knjižnica. Cilj kviza bio je da djeca nauče pretraživati informacije na različitim medijima te da ih se potakne na razmišljanje o zaštiti okoliša.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×