22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Stapar: U štrajku tek 24 posto liječnika te 9 posto sestara, sve pretrage se rade
S

Ne propustite

Petar Stapar, ravnatelj Opće bolnice, bio je iznenađen kad smo mu iznijeli postotak članstva sindikata koji je u štrajku, te je istaknuo kako je u jutarnjoj smjeni štrajku pristupilo tek 24 posto liječnika, te 9 posto medicinskih sestara i tehničara, od ukupnog broja zaposlenih.

U te je podatke siguran budući da je napravljen popis osoblja u štrajku. Doduše, ne poimenično, već brojčano, kako bi znali s kojim kadrom raspolažu.

– U bolnici se radi normalno, pacijenti se ne tuže i sve se pretrage obavljaju uobičajeno – kazao je Stapar, istaknuvši kako bolnica i štrajk ipak ne idu zajedno.

– Mi nismo pokretna traka koju u svakom trenu možemo zaustaviti i otići. Odabrali smo svoj životni poziv, pomaganje ljudima, te bi uskraćivanje zdravstvenih usluga bilo protivno i liječničkoj etici – zaključuje Stapar.

Podsjetimo, dr.Tomislav Jerčinović, sindikalni povjerenik Liječničkog sindikata, te Ljiljana Sambol, povjerenica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, istaknuli su kako je štrajku pristupilo 80-ak odnosno 90-ak posto njihova članstva, što je iznad očekivanja. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Usvojena žalba

DVD nije kriv što je prigorski načelnik zapovijedao vatrogascima bez dozvole, a i nije mu bilo zabranjeno

Dobrovoljni vatrogasci iz Gornje Rijeke na prigorskom području i predsjednik društva Mario Hasanec žalili su se na sudsku presudu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×